V.K. u Vijesti

Medicinski fakultet 'otpustio' potpredsjednika Sabora: Od jeseni Reiner više neće predavati studentima

Iako, i dalje ima sasvim pristojnu plaću koju će koristiti od rujna.

30. ožujka 2022 17:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Željko Reiner, poznatiji po svojoj aktivnoj političkoj karijeri, imao je još jedan posao sa strane: onaj redovitog profesora na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, barem donedavno.


Kako doznaje net.hr, Katedra za internu medicinu izglasala je da mu se od rujna 2022., taman prije početka nove akademske godine, ipak ne produži ugovor o radu. Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora koji je u svojoj karijeri bio na nekoliko visokih političkih funkcija u državi, od predsjednika Sabora pa do ministra zdravstva, uz to je imao i akademsku karijeru: onu redovitog profesora interne medicine u trajnom zvanju.


>>>Novi nacrt Zakona doživio fijasko: Senat ga odbacio, studenti revoltirani, a umiješali se i kolege iz drugih zemalja<<<


Iz njegove imovinske kartice razvidno je da nije primao plaću potpredsjednika Sabora, nego se odlučio na kombinaciju dviju plaća: one redovitog profesora na Medicinskom fakultetu, u iznosu od 14.031 kuna neto te druge koju je dobivao kao liječnik KBC-a Zagreb, u iznosu od 14.493 kune neto. Ukupno, Reiner je na mjesečnoj bazi primao 28.524 kune neto, što je više od plaće premijera, a zasigurno je bilo i više ako se u to uračunaju honorari od predavanja i drugih aktivnosti.


Reiner je diplomirao na Medicinskom fakultetu 1976. godine, da bi 1978 i magistrirao, a onda 1982. dobiva i doktorat. Nekoliko godina kasnije, 1986. godine Reiner je izabran za docenta, a dvije godine nakon odabran je i u zvanje redovitog profesora na Medicinskom fakultetu. Godinu dana nakon, 1997. godine dobiva titulu redovnog profesora interne medicine u trajnom zvanju.


Kako net.hr dalje piše, Reiner je objavljivao znanstvene radove, uredio je i 28 stručnih knjiga, a usto je i autor brojnih poglavlja u udžbenicima.


>>>Popularni zagrebački fakultet diže cijene: Trošak prijemnog ispita raste na čak 400 kuna<<<


Kako tvrde novinari portala net.hr, raspolagali su informacijom da su predavači s Katedre interne medicine većinski glasali da se Reineru ne produlji ugovor o radu. Slijedom upita o ovim informacijama, Medicinski je fakultet javio da je akademik Reiner „izabran u zvanje redovitog profesora-trajno zvanje te da je s njim sklopljen ugovor o radu do kraja ove akademske godine, do 30. rujna 2022. godine“.


Uz spomenuto, dobili su i odgovor da se prema Odluci Fakultetskog vijeća o produljenju ugovora o radu znanstvenicima i nastavnicima od 31. ožujka 2022. godine "ne pokreće postupak produljenja ugovora o radu za nastavnike Katedre koji su navršili 65. godina života."


>>>Nabavili limuzinu za dekana Medicinskog fakulteta: Cijena viša od 300 tisuća kuna – evo i specifikacija<<<


izvor: net.hr

Još vijesti