P.S. u Vijesti

Student medicine pronašao ljudske kosti pored zgrade fakulteta: „Bilo je tu svega, i mozga u formalinu“

Student medicine fotografirao je dokaze, iako pojedini demantiraju ovu situaciju.

9. ožujka 2023 10:25
Obnova objekata Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Obnova objekata Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Foto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu via Facebook/Facebook

U nedjelju navečer, tijekom šetnje pored kompleksa Medicinskog fakulteta na Šalati, student medicine uočio je scenu koja se ne bi svidjela niti jednom prolazniku.

Naime, u blizini kompleksa ovog fakulteta uočio je ljudsku kost zajedno sa ostalim smećem bačenim ispred njihova kompleksa. Student je tu kost i fotografirao te proslijedio redakciji Jutarnjeg lista, a tvrdi kako on kao student medicine prepoznaje da je zaista u pitanju ljudska kost, a ne model.

Bedrena kost i organi u formalinu

Za Jutarnji ovaj student tvrdi kako je uz ljudsku bedrenu kost u smeću naišao i na organe u formalinu te na dokumentaciju s osobnim podacima preminulih osoba od prije nekoliko godina. Kompleks zgrada na Šalati, u kojima se provodi nastava Medicinskog fakulteta, trenutno je u obnovi.

Obnavlja se zbog posljedica nastalih potresom pa je, samim time, prostor oko kompleksa pretvoren u gradilište, ali i odlagalište otpada zbog selidbe na novu lokaciju unutar kojeg je student pronašao ljudske kosti.

„Fotografija je snimljena u nedjelju navečer. Bilo je tu svega, kosti i staklenki, konkretno jedna s presjekom mozga u formalinu, bačena u običan kontejner za šutu“, rekao je student medicine za Jutarnji, a potvrđuje i činjenicu da je u pitanju prava ljudska kost, ako i drugi organi, jer studenti na istima uče i vježbaju tijekom praktične nastave.

Radi se o pravoj ljudskoj kosti

Iako postoje dokazi, mnogi sugovornici s Medicinskog fakulteta demantirali su saznanje o ljudskim kostima za Jutarnji. Kako navode, jedan anoniman sugovornik tvrdi kako nema govora da bi itko, s bilo kojeg zavoda, išao riskirati i na ovakav način bacati kosti pokojnika koje su donirane fakultetu u svrhu praktične nastave.

No, ono što je sigurno jest da se zaista radi o pravim ljudskim kostima, kako su potvrdili profesori Medicinskog fakulteta, a u ovu situaciju će se uključiti i Državni inspektorat kao i Agencija za zaštitu osobnih podataka zbog ispisa preminulih osoba s njihovim podacima.

izvor: www.jutarnji.hr
 

Još vijesti