M. P. u Vijesti

Odlična vijest za sve maturante! U Zaboku će se otvoriti jedan od najpoželjnijih studija

Za početak je planiran samo preddiplomski studij.

28. ožujka 2023 16:44
Studentica na vježbi

Studentica na vježbi Foto: Vladimir Borovic/Shutterstock

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zaboka, ravnatelj gradskog Pučkog otvorenog učilišta, Branko Piljek, najavio je otvorenje medicinskog fakulteta u Zaboku. Kako je pojasnio, već sada imaju suradnju s nekoliko visokoobrazovanih institucija, a s nekoliko njih dogovaraju se i buduće suradnje, stoji na portalu Zagorje.com.

Od svih planiranih, najzanimljivija je suradnja koja je već dogovorena s Medicinskim fakultetom u Rijeci, koji će kad za to dobiju dopusnicu nadležnog ministarstva, otvoriti svoju ispostavu. Još prije nekoliko godina, uspostavljena je suradnja Opće bolnice Zabok i Medicinskog fakulteta u Rijeci, a s njima posebno surađuje primarius, izvanredni profesor Rajko Fureš.

Svi koji gravitiraju u gradu Zaboku obavljat će praksu u bolnici, u Pučkom otvorenom učilištu održavat će se predavanja, a to se smatra dobrim spojem prakse i teorijskih predavanja. Za početak je planiran preddiplomski studij za primalje, kada dobiju dopusnicu za preddiplomski studij i prve generacije krenu s pohađanjem fakulteta, razmatra se i ishođenje dopusnice za diplomski studij.

Također, Piljek je napomenuo kako je izgledan početak studija za primalje u Zaboku 2024./2025. akademska godina. 

Još vijesti