M. P. u Vijesti

Nema više čekanja u redovima! Studenti osmislili digitalnu ribarnicu koja optimizira prodaju morskih plodova

Natjecanje Hack4Split traži društveno korisna rješenja za napredak lokalne zajednice

10. ožujka 2023 16:09
Morski plodovi

Morski plodovi Foto: Alexander Raths/Shutterstock

U Splitu se održava hackathon u kojem mogu sudjelovati svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju. Dobrodošli su oni koji smatraju da mogu doprinijeti rješenjima hackathon zadatka. Sve što je potrebno su laptop, mobilni uređaj i punjač, a natjecanje Hack4Split će se održati 15 i 16. travnja u SPINIT inkubatoru.

Na prošlogodišnjem izdanju, studenti sveučilišnog Odjela za studije mora u Splitu, osvojili su prvo mjesto na natjecanju Hack4Split za projekt digitalne ribarnice koja optimizira prodaju svježe ribe i morskih plodova. Iza aplikacije Fish4All stoje Matteo Hajder, Jure Marinović i Ivan Kovačević, a pridružio im se i kolega s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Karlo Kozarić.

Prvo mjesto su podijelili s timom „Evala“ koji je osmislio interaktivni digitalni vodič koji nudi autentičan pogled na Split. Ovo natjecanje organizira Poduzetnički inkubator Split s partnerima, a u cilju je pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak lokalne zajednice, koristeći se prednostima moderne tehnologije, prenosi more.slobodnadalmacija.hr.

Za ovogodišnje natjecanje traže se inovativna zelena i digitalna rješenja, sudjelovati mogu svi, a prijaviti se možete ovdje.

Još vijesti