L.B. u Vijesti

Student Dino poručio: 'Planiram otići iz zemlje, ne želim se baviti rektalnim alpinizmom'

'Ne želim biti u političkoj stranci, ne želim se baviti bilo kakvim rektalnim alpiniznom...'

25. svibnja 2022 12:21
Nezadovoljan stanjem u zemlji, razmišlja o odlasku...

Nezadovoljan stanjem u zemlji, razmišlja o odlasku... Foto: screenshot via ba.n1info.com

U ponedjeljak je, u organizaciji Komisije za pitanja mladih Predstavničkog doma, a u suradnji i uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, Westminster fondacijom za demokraciju i Vijećem mladih Federacije BiH, održana Tematska sjednica pod nazivom "Kako do boljih prilika za mlade".

vezano Autobusni kolodvor, studentica Karijera Porazni podaci iz susjedstva: Mladi prvi posao u struci čekaju do 5 godina – zato masovno odlaze

Preko 20.000 mladih u BIH, s planom da kupi kartu u jednom smjeru, pakira kofere – pokazuju rezultati istraživanja Westminster fondacije za demokraciju. Jedan od onih koji razmišljaju o odlasku je i Dino Tozo, student kiparstva na likovnoj Akademiji u Sarajevu, prenosi N1.

"Mladi bježe dok se političari opterećuju glupostima"

Kako kaže, najviše mu smeta što su svi na vlasti preopterećeni glupostima, dok mladi bježe iz države.

vezano Nermin Mameledzija Laganini [VIDEO] Mladi liječnik rasplakao regiju: Nakon diplome otišao u Njemačku – o svemu snimio emotivni dokumentarac

"Ostaju samo nesposobni i stari. Ne vidim rješenje. I ja sam hoću otići. Rođen sam u Sarajevu, ali me ništa apsolutno ne veže za ovaj prostor, zbog silnog nezadovoljstva koje osjećam svakodnevno. Jedino što bi me moglo zadržati ovdje jest da nađem neki dobar posao, da imam para. I onda bih mogao živjeti normalno. Ali osjećam da su šanse za to dosta veće vani. Ne želim biti u političkoj stranci, ne želim se baviti bilo kakvim rektalnim alpiniznom, ne želim doći u situaciju da se moram nekome ulizivati da bih bio plaćen onoliko koliko sam vrijedan… tako da, Bosna mi ništa ne vrijedi. Evo samo jedan citat rokera Milića Vukašinovića: 'Teže su od granata posljedice rata'“, naveo je Tozo.

izvor: N1
 

Još vijesti