M. P. u Vijesti

Dok drugi jedva krpaju kraj s krajem, sin županijskog suca, premda je student, iskreširao visok iznos za kupnju stana

22-godišnji Fran Lobel Vrban prodajom nekretnina zaradio skoro 50 tisuća eura

1. ožujka 2023 15:03
Prodaja nekretnina

Prodaja nekretnina Foto: VOJTa Herout, Nobuhiro Asada/Shutterstock

Student Pravnog fakulteta u Zagrebu, Fran Lobel Vrban, sin je novoizabranog suca Županijskog suda u Osijeku, Zvonka Vrbana, a posljednjih nekoliko godina bavi se prodajom nekretnina koje su mu donijele zaradu od 48.254,33 eura, prenosi telegram.hr.

Kako doznaje Telegram, 22-godišnji student je u prosincu 2020. godine kupio stan u Osijeku veličine 62,21 metara kvadratnih za nešto manje od 40.000 eura, dok je njegova tvrtka „Leotar“ bila u stečajnom postupku. Prema navedenim informacijama, isti taj stan prodan je u siječnju ove godine za čak 85.500 eura.

Javnosti nije poznato otkud 22-godišnjem studentu toliki novac, tko zapravo stoji iza tvrtke, a na kraju krajeva i kako je saznao za prodaju jeftinog stana u Osijeku s obzirom da nije bio u prodaji na nekom od oglasnika ili agencija za promet nekretnina, prenosi telegram.hr.

U srpnju prošle godine, na jednom od oglasnika bila je dostupna prodaja dvosobnog stana od 60-ak četvornih metara s natkrivenim privatnim parkingom. Stan se sastojao od ulaznog prostora, ostave, spavaće sobe, dnevnog boravka s kuhinjom, kupaonice i balkona. U cijenu je bio uključen natkriveni privatni parking, ali u rješenju Trgovačkog suda u Splitu parkirno mjesto se ipak ne spominje. Navedeni stan bio je tada u vlasništvu sina suca Vrbana, prenosi telegram.hr.

Za sada je poznato da student Pravnog fakulteta ima unosan posao, a ostali detalji još su uvijek nepoznati.


 

Još vijesti