P.S. u Vijesti

Krenule snježne radosti u studentskim domovima: Snjegovići već su gotovi, a najavljeno i zajedničko grudanje

Studenti u zagrebačkim studentskim domovima iskorištavaju snježni pokrivač kao odmor od učenja.

19. Siječnja 2024 13:39

Snježne aktivnosti u zagrebačkim studentskim domovima Foto: Ustupljene fotografije/I.K. i V.F./MojFaks

Snjegović u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Snjegovići u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/V.F./MojFaks

Snjegović u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/V.F./MojFaks

Snjegović u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Prvi pravi snježni pokrivač ove zime, ali i ove godine, izmamio je studente zagrebačkih studentskih domova na uživanje i zimskim radostima.

Jutros je snijeg razveselio sve ljubitelje zime, a studenti su svoje prve snježne uratke počeli objavljivati u privatnoj Facebook grupi namijenjenoj stanarima studentskog doma „Stjepan Radić“.

Rivalstvo između devetog i prvog paviljona

Tako su u jednoj od objava najavili i rivalstvo između devetog i prvog paviljona.

„Na službenoj sjedini skupštine prizemlja duge devetke, odlučeno je da je krajnje vrijeme stati na kraj uspravnim brojevima bez krivulja. Stoga započinjemo rat protiv dobrih nam susjeda iz prvog paviljona“, napisao je jedan od članova grupe.

Osim najave grudanja, pozivaju i sve druge stanare paviljona s zaokruženim brojevima da se suprotstave drugima, čiji brojevi paviljona nisu zaokruženi, kao na primjer paviljon 4 i 7.

Službeno zajedničko grudanje najavio je i Studentski odbor sa „Save“ koji poziva sve studente da dođu u 18 sati na „krugove“ u sklopu studentskog doma „Stjepan Radić“ gdje će zajedno uživati u snježnim radostima. Kako su napisali, današnje padaline idealna su prilika za ove aktivnosti, a ujedno se zahvaljuju i rivalima koji su pokrenuli ovu akciju.

Zajedničkim snagama do spontanog snjegovića

No, dok se čeka grudanje, pojedini studenti iz zagrebačkih studentskih domova su, umjesto grudnjaka, odlučili na drugačiji način iskoristiti snježni pokrivač.

Studenti sa Studenti sa Foto: Ustupljena fotografija/I.K./MojFaks

Kao u dobra stara vremena našeg djetinjstva, unutar studentskih domova „Stjepan Radić“ i „Cvjetno naselje“, od jutros je niknulo nekoliko pravih snjegovića.

Tako je zajedničkim snagama i ova grupa studenata sa „Save“ napravila čak dva snjegovića i to potpuno spontano, kako nam govori Ivan, jedan od studenata koji ga je zajedno s ostatkom gradio.

„Svi koji smo na slici smo sudjelovali u izgradnji snjegovića. Jedna osoba je krenula, mi smo ih vidjeli da ga rade, pa smo im se odlučili pridružiti“, rekao je Ivan za MojFaks.

Snjegović u studentskom domu Snjegović u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/V.F./MojFaks

Kako nam govori, željno su iščekivali grudanje i izradu snjegovića nakon dugo vremena bez pravog zimskog pokrivača. Osim toga, ova aktivnost je idealna razbibriga za trenutni period kolokvija i početak ispitnih rokova.

„Željno iščekujemo grudnjake, napokon snijeg na Savi. Studenti jako vole kada padne snijeg jer nam daje priliku za odmoriti se od učenja i stresa, pogotovo sada kada su ispiti“, napomenuo je Ivan.

Snjegovići u izradi i na „Cvjetnom“

Osim studentskog doma „Stjepan Radić“, svježi snjegovići niknuli su i unutar doma „Cvjetno naselje“.

Snjegović u studentskom domu Snjegović u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Jedna od studentica ovog zagrebačkog doma nam se javila i poslala fotografije gotovih snjegovića, a kako nam govori, studenti su se od ranog jutra bacili na posao. Lijepo je vidjeti studente kako uživaju u snježnim radostima, barem, kako je već navedeno, kao odmor od učenja.
 

Još vijesti