P.S. u Vijesti

Studenti su se tek vratili, a u studentskom domu „Cvjetno“ dočekale ih čak tri obavijesti: Evo zašto su bitne

Uprava studentskog doma „Cvjetno naselje“ u paviljonima je izvjesila bitne obavijesti.

10. Siječnja 2024 12:09

Obavijesti u paviljonima studentskog doma Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Obavijesti u paviljonima studentskog doma Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Zimski praznici službeno su gotovi, studenti su se vratili u svoje studentske domove, a najgori dio zimskog semestra tek kreće. No, studente i stanare studentskog doma „Cvjetno naselje“, odmah po dolasku u Zagreb, dočekale su obavijesti od njihove uprave zalijepljene na oglasnim pločama u paviljonima.

Ne radi se o jednoj obavijesti, nego o čak nekoliko njih, a radi se o uputama vezanim uz otvaranje prozora te o obavijestima i dolasku sanitarne inspekcije, a spominju se i liječničke potvrde, kako su nam rekli studenti i stanari ovog studentskog doma. Naime, Uprava studentskog doma „Cvjetno naselje“ od studenata traži da ne ostavljaju otvorene prozore u sobama ukoliko tada u njima ne borave zbog nepotrebnog trošenja toplinske energije.

Uskoro i sanitarna inspekcija

Nadalje, obavještavaju ih da će 15. siječnja biti provedena sanitarna inspekcija u sobama, kao i u ostalim zajedničkim prostorijama studenata. Samim time, zbog sanitarne inspekcije traže od svih studenata da im sobe budu uredne, kao i kupaonice, s obzirom na to da u ovom studentskom domu svaka soba ima svoju kupaonu.

Obavijest o dolasku sanitarne inspekcije u studentskom domu Obavijest o dolasku sanitarne inspekcije u studentskom domu Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Ono što je studentima bitno jest da ne moraju biti u svojim sobama u trenutku kada će doći sanitarna inspekcija. Posljednja obavijest vezana je uz liječničke potvrde. Naime, početkom akademske godine i prilikom useljavanja u dom, jedan od uvjeta je donijeti liječničku potvrdu.

Neke potvrde samo su privremene

Svi studentski domovi privremeno prihvaćaju potvrde liječnika opće prakse, ali s uvjetom da studenti u skorijem vremenu prilože i donesu potvrdu dobivenu od fakultetskih liječnika i tako će njihovo useljenje biti zaista valjano, s obzirom da su potvrde liječnika općih praksi samo privremeno rješenje.

Obavijesti u paviljonima studentskog doma Obavijesti u paviljonima studentskog doma Foto: Ustupljena fotografija/T.J./MojFaks

Zato studenti, zatvarajte prozore prilikom izlaska iz soba, pripremite i očistite sobe i prostorije u kojima boravite te donesite valjane liječničke potvrde svojih fakultetskih liječnika u upravu ovog studentskog doma.

Još vijesti