M. P. u Vijesti

Ponosni na svog studenta: „Visoko obrazovanje i vrhunski sportski rezultati mogu ići zajedno“

Ovo postignuće usrećilo je cijelu Hrvatsku!

18. travnja 2023 15:50
Najbolji hrvatski gimnastičar

Najbolji hrvatski gimnastičar Foto: Tin Srbić/Instagram

Sveučilište u Slavonskom Brodu čestitalo je, najboljem gimnastičaru, Tinu Srbiću na osvojenoj zlatnoj medalji na preči na Europskom prvenstvu u Antalyji. Osim što niže iznimne sportske rezultate, Tin je student spomenutog Sveučilišta, a ovim uspjehom je dokazao da visoko obrazovanje i vrhunski sportski rezultati mogu ići zajedno, stoji na unisb.hr.

Gore navedeno Sveučilište čestitalo je studentu na uspjehu i zaželjelo mu puno sreće i uspjeha u daljnjem akademskom obrazovanju i sportskim rezultatima. Ovo postignuće usrećilo je cijelu Hrvatsku, a posebno djelatnike i studente Sveučilišta.

Srbić je osvojio zlato s rezultatom 14.233, drugi je Talijan Carlo Macchini sa 14.200, a broncu je osvojio Ukrajinac Illia Kovtun sa 13.966. Za Srbića je to bilo treće finale na Europskim prvenstvima i prvo zlato nakon što je dva puta bio drugoplasirani.

Sjajni hrvatski gimnastičar iza sebe ima srebro s olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, te zlato sa SP-a u Montrealu 2017. i srebro sa SP-a dvije godine kasnije u Stuttgartu.

Još vijesti