M. P. u Vijesti

Uz vrijednu financijsku potporu za obrazovanje mladih, ovaj grad dobiva i novi studentski dom

Dobre vijesti za studente ove županije.

9. svibnja 2023 11:40
Potpisivanje ugovora o financijskim potporama

Potpisivanje ugovora o financijskim potporama Foto: Kampus Production/Pexels

Brodsko-posavska županija potpisala je tri ugovora o financijskim potporama za obrazovanje mladih i sportsku manifestaciju. Potpora od 460 tisuća eura namijenjena je Sveučilištu u Slavonskom Brodu i provedbi Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu.

Sa studentima s područja navedene županije potpisano je ukupno 16 ugovora o stipendiranju, od čega je 12 sa studentima deficitarnih zanimanja i četiri s darovitima. Prema tome, mjesečna stipendija za studente koji žive u mjestu studiranja iznosi 105 eura, a 150 eura za one koji studiraju u drugim gradovima diljem Hrvatske.

Za Lokalni.hr, župan dr. sc. Danijel Marušić govori kako županija stipendira i 35 studenata medicine. Također, istaknuo je kako vjeruje da će Sveučilište dobro iskoristiti dobiveni novac, a sve to u svrhu unaprjeđenja i razvoja visokoškolske institucije.

Ono što posebno veseli studente je vijest o izgradnji novog studentskog doma u Slavonskom Brodu, a u najavi su i četiri projekta energetske obnove. Županija je izuzetno ponosna na provedbi Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu koje će se održati od 10. do 16. srpnja, a ono što čini Hrvatski kajakaški savez je od velikog značaja za Županiju.

 

Još vijesti