P.S. u Vodič za brucoše

Novoizgrađeni studentski dom uskoro u punom pogonu – sobe su već spremne za useljenje

Šibenčani su napokon dočekali novi i moderni studentski dom

14. lipnja 2023 11:51
Studentski dom

Studentski dom Foto: Studentski centar Šibenik/Facebook

Šibenski studenti uskoro će živjeti u prostorijama novoizgrađenog studentskog doma! Napokon su dočekali dan kada će krenuti useljenje u prostorije studentskog doma „Palacin“.

Selidba je već u puno tijeku s obzirom na to da se seli oprema, kao i radni materijali, kako objavljuju iz šibenskog Studentskog centra na svojem Facebook profilu. Ne samo to, nego se seli i Student servis koji je sa svojim radom, u prostorima novog studentskog doma, počeo još jučer, na adresi Put Bioca 8.

Podsjetimo, novoizrađeni dom će imati više od 300 kreveta za studente, a kako je početkom godine najavljeno, cijene smještaja trebale bi ostati iste kao i u šibenskom domu na Šubićevcu, bez obzira na potpuno nove i modernizirane prostore „Palacina“.

Samim time, cijena bi se trebala kretati od 66 pa sve do otprilike 80 eura, s obzirom na to da toliko iznosi i smještaj u domu na šibenskom Šubićevcu.

„Cijena smještaja u „Palacinu“ bit će oko 80 eura, ne skuplja od toga. Odlučili smo se zadržati cijene jer nam nije cilj zarada. Želimo privući buduće studente da upišu studij u Šibeniku“, rekao je tada dekan Veleučilišta u Šibeniku za Šibenski.hr, Ljubo Runjić.

Sada kada je dom izgrađen, studenti će imati više smještajnog kapaciteta u Šibeniku, a sobe su vć sada potpuno opremljene i spremne za studente, kako piše Šibenski.hr.

Još vijesti