MojFaks u Vijesti

Svi pričaju o ovom uređaju u tramvaju ZET-a: Testira li se to novi sustav?

Fotografija neobičnog ekrana, snimljenog u zagrebačkom tramvaju, izazvala je živahnu raspravu među sugrađanima.

7. listopada 2022 14:56
Ekran u zagrebačkom tramvaju izazvao je pozornost sugrađana.

Ekran u zagrebačkom tramvaju izazvao je pozornost sugrađana. Foto: screenshot via Reddit/Grindelwald1097

Na Redditu se pokrenuo razgovor o novom uređaju instaliranome u jednom od zagrebačkih tramvaja.

Kako nagađaju brojni korisnici ove društvene mreže, pomoću njih putnici će moći pratiti pozicije ostalih linija tijekom vožnje, kao i vrijeme očekivanog dolaska i polaska sa stanice.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studentica kraj Kvatrića čekala tramvaj 45 minuta: Na kraju pozvala taksi

Vijest o novotariji ZET-a većinski je izazvala oduševljenje, što se može vidjeti i po komentarima ispod objave slike navedenog uređaja.

"Smanjit će osjećaj panike"

Tako jedan korisnik tvrdi da će mu se zbog ove novosti smanjiti osjećaj panike tijekom vožnje jer neće morati tjeskobno čekati najavu spikera o blizini sljedeće stanice.

Osim toga, drugi uređaj prikazuje kojim tramvajem ili busom putnik može doći do željene destinacije, te za koliko određeno vozilo dolazi.

Iako su pozitivno reagirali na vijest o novim uređajima, neki od korisnik na ZET-ove postupke imali su i pokoju kritiku.

Već mjesecima postavljen samo u jednom vozilu?

Neki korisnici tvrde da taj uređaj stoji samo u jednom tramvaju već mjesecima i da ova "novotarija" neće tako brzo biti dostupna u ostalim prijevoznim sredstvima ZET-a, dok se drugi optimistično nadaju brzom uvođenju navedenih uređaja na sve linije ZET-a, ali smatraju da bi korisnija za isto bila aplikacija koja bi obavljala funkciju koju će obavljati navedeni uređaji.

vezano Kako opravdati kašnjenje s prve stanice? Nakon predavanja Ljudi se masovno žale na ZET: Čak ni s prve stanice tramvaji ne kreću na vrijeme – nego ranije!?

Posdjećamo, takva aplikacija pod nazivom ZET info postoji i omogućava vam praćenje vozila u realnom vremenu, no korisnici se i ovdje žale na česte probleme pri funkcioniranju. Unatoč svemu, velik broj komentatora smatra da je isplativije plasirati kvalitetnu aplikaciju, nego ugraditi ovakav displej u svaki tramvaj.

"Ovo je dost' bolje od toga, al' sam i dalje stajališta da im je isplatljivije, jednostavnije i bolje složit' aplikaciju kako spada, a ne kupovat displeje", piše ovaj korisnik.

vezano Komentatorima se nije svijdelo njegovo ponašanje Nakon predavanja Posvađao se s kontrolorom jer nije imao kartu pa prozvao ZET-ovce zbog 'nekulture': Ovakve reakcije sugrađana nije očekivao

"Doslovno isti ekran imaju u Ateni. Oduševljeni smo bili koliko smo se lagano mogli snaći. Aplikacija bi možda imala više smisla za nekog tko se često / redovito vozi ZET-om. Ostalima, display je puno praktičniji", odgovara mu sljedeći korisnik ove mreže.

Više informacija o ovom uređaju i funkciji koju obavlja, zatražili smo od ZET-a, no do trenutka objave članka, odgovor nije stigao. Ažurirat ćemo članak čim zaprimimo odgovor.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Nekima upalio ovaj trik, drugima nije! Postoji li 'pomilovanje' u ZET-u ako vas PRVI PUT uhvate bez karte? Iskustava je hrpa...

Još vijesti