L.B. u Vijesti

U ovom gradu studenti sami biraju što će biti na meniju u menzi, ali to nije sve…

Zamislite da sami, svaki dan, osmišljavate što će biti u meniju na vašem tanjuru...

16. Siječnja 2023 14:41
Studentski obrok iz menze

Studentski obrok iz menze Foto: V.S., MojFaks

Ponuda u domaćim menzama jedna je od uvijek aktualnih tema. I dok neki sanjare o specijalitetima koje bi voljeli vidjeti na tanjuru omiljenog studentskog restorana dok se svakodnevno zadovoljavaju definiranom ponudom menija, drugi imaju priliku sami kombinirati što će tog dana sadržavati subvencionirani obrok.

Stotinjak studenata iskreno o ponudi u menzama

Brigu o zadovoljstvu prehranom u menzama vodi i dubrovački Studentski zbor koji je nedavno proveo istraživanje o kvaliteti hrane u restoranima. Svoje je mišljenje predstavnicima studenata iznijelo stotinjak kolega, a nisu se libili pohvaliti, pokuditi, ali i predložiti konstruktivna rješenja bolje prehrane u ovome gradu.

Nakon ispitivanja mnijenja korisnika, članovi Studentskog zbora održali su sastanak s ravnateljem SC-a Dubrovnik, Markom Potrebicom, te voditeljem kuhinje, Aleksandrom Bjelogradskim. O tome da je sastanak bio produktivan, svjedoče i mnogi zaključci, ali i promjene koje se uvode u menze u kojima se hrane dubrovački studenti.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Studentski zbor Dubrovnik (@szdu_unidu)

 

Naime, osim što je ustanovljeno Lokalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata (u kojemu sudjeluju tri studenta i dva predstavnika Studentskog centra), u ovom gradu odsad studenti mogu birati što će biti na meniju i slagati ga po vlastitim afinitetima. Cijena ovako definiranog menija računa se po cijeni pojedinačnih artikala.

Stižu i burek i tortilja

Osim toga, uvođenjem novog sustava za naplatu studentskih obroka otvorit će se mogućnost organizacije doručka i produljenje radnog vremena studentske menze, a u ponudu će se uvrstiti i neki od studentskih favorita poput bureka i tortilje.

Novo istraživanje zadovoljstva u najavi je krajem ljetnog semestra, no ukoliko studenti primijete neke nepravilnosti ili nedostatak u menzama, predstavnici Zbora apeliraju da isti odmah prijave, kako Studentskom zboru tako i djelatnicima u restoranu.

Još vijesti