M. P. u Vodič za brucoše

Isplati li se posjetiti Smotru Sveučilišta? Orijentir za sve one koji ne znaju gdje nakon srednje

Najveća manifestacija za buduće i sadašnje studente.

7. studenog 2023 15:40
Gdje nakon srednje?

Gdje nakon srednje? Foto: Canva

Vjerujemo kako već svi znaju da će se 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održati od 9. do 11. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu. Na službenoj stranici i društvenim mrežama je objavljen službeni raspored, a stariji su studenti već pripremili izložbene materijale za svoje štandove.

Ovo je najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, a ujedno i odličan orijentir za studentske dane koji su pred vama. Mnogo je onih koji, posljednjih nekoliko dana, razmišljaju isplati li se uopće ići na taj događaj – odgovor je DA!

Zašto je ovo koristan događaj za sve buduće i sadašnje studente? U slučaju da želite studirati na jednom od zagrebačkih fakulteta, ova Smotra će vam sigurno olakšati vašu krajnju odluku. Ima više razloga zašto je pametno otići na ovu manifestaciju, ali navest ćemo ih nekoliko.

Svi zainteresirani posjetitelji će imati priliku razgovarati sa studentima viših godina i profesorima, pa tako i saznati sve korisne informacije o studijima, praksi, projektima, uvjetima za upis, a i studentskom životu općenito. Studenti koji predstavljaju svoje fakultete su uvijek spremni za razgovor, a vjerujemo da će vam njihovo iskustvo uvelike pomoći. Stoga, pitajte ih sve ono što vas zanima i zapamtite da nema glupih pitanja.

Smotra služi tome da se upoznate sa studijskim programima i uvjetima upisa, a razgovor sa studentima pruža informacije koje su potrebne za odluku o odabiru budućeg zanimanja. Savjetujemo vam da prvo „napravite krug“ i zapišete si koji su vam štandovi „upali u oko“, a možda i krenete razmišljati o smjeru koji vam ranije uopće nije bio zanimljiv.

Stoga, svakako posjetite Smotru, a preporučamo vam i da sa sobom povedete frenda/icu ili starijeg brata/sestru jer je u društvu uvijek lakše. Vodite bilješke, pozorno slušajte osobe sa štanda i nemojte se ustručavati pitati sve što vas zanima.

 

Još vijesti