M. P. u Vodič za brucoše

Bili smo na Smotri Sveučilišta u Zagrebu: Razgovarali smo s izlagačima i maturantima, a ovo su njihovi dojmovi

„Jako sam zadovoljan, nisam očekivao da ću dobiti ovoliko informacija“.

10. studenog 2023 15:33

Smotra Sveučilišta u Zagrebu Foto: M.P./MojFaks

Smotra Sveučilišta u Zagrebu - 3 Foto: M.P./MojFaks

Smotra Sveučilišta u Zagrebu Foto: M.P./MojFaks

Smotra Sveučilišta u Zagrebu Foto: M.P./MojFaks

Smotra Sveučilišta u Zagrebu - 6 Foto: M.P./MojFaks

Smotra Sveučilišta u Zagrebu - 7 Foto: M.P./MojFaks

Na Zagrebačkom Velesajmu se održava 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Ovo je najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, a ujedno i odličan orijentir za studentske dane koji su pred vama.

Posjetili smo izložbene prostore fakulteta i akademija Sveučilišta, koji se nalaze u Kongresnoj dvorani, te istražili što se sve „nudi“. Maturanti su, od ranoga jutra, imali priliku posjetiti sve štandove koji ih zanimaju i raspitati sve informacije. Primijetili smo da su predstavnici fakulteta bili izrazito raspoloženi za priču, a maturanti su se „pretvorili u uho“.

Izlagači su se potrudili animirati svoje posjetitelje i omogućili im da sudjeluju u raznim aktivnostima. Ulovili smo neke od izlagača te ispitali dojmove, a većina njih je zadovoljna posjećenošću.

Među najčešćim pitanjima koje su postavljali ovogodišnji maturanti su mogućnost zapošljavanja i uvjeti upisa. Zapravo, najviše ih je zanimalo je li fakultet stvarno toliko težak kao što se priča i hoće li imati vremena za društveni život.

 

@buzzin_nova Što maturante zanima na smotri sveučilišta? #fyp #smotrasveučilišta #maturanti #faks #foryoupage #zagreb #studiranje ♬ Come Check This (Quickie Edit) - FETISH

 

Pričali smo i s maturantima koji su bili vidno oduševljeni Smotrom, a prema odgovorima možemo zaključiti da je ova manifestacija ispunila sva njihova očekivanja:

„Jako sam zadovoljan, nisam očekivao da ću dobiti ovoliko informacija. Ima toliko ljudi koji su jako društveni i izrazito zainteresirani za razgovor, a atmosfera je odlična.“, kazao je Ivan.

Oduševljenje nije skrivala ni maturantica Lana koja je s nama podijelila svoje iskustvo:

„Mene je zanimalo više područja, nisam znala što ću odabrati, ali sada sam dobila jako puno informacija i saznala sam sve što me zanimalo – čak sam i upoznala neke profesore.“

Smotra Sveučilišta u Zagrebu - 12 Smotra Sveučilišta u Zagrebu - 12 Foto: M.P./MojFaks

Jedna buduća studentica je već ranije znala što će upisati, ali je došla jer je tražila odgovore na mnoga pitanja:

„Zainteresirala sam se za Učiteljski fakultet i Fakultet političkih znanosti, točnije smjer Novinarstvo, a svidjelo mi se što su njihovi odgovori bili jako realni.“

Smotra je događaj koji definitivno treba posjetiti, bez obzira na to jeste li sigurni u svoju odluku ili se još „nećkate“. Izlagači će vam rado odgovoriti na sva vaša pitanja, a možemo se složiti da je uvijek bolje čuti informacije „iz prve ruke“. 

Podsjećamo da događaj traje još sutra, 11. studenoga od 10 do 20 sati. Stoga, iskoristite ovu priliku i otkrijete put do svoje budućnosti.

Još vijesti