Vodič za brucoše

Njena studentska tajna bila je striptiz: 'Zaradila bih 500-600 eura za noć, a radila samo par sati tjedno...'

MojFaks | Karijera, 27.09.2021., Autor: Vanessa K.Zarađivala je plešući, ispunila svoje snove i nije joj žao!
Foto: shuuterstock by Oleksandr Nagaiets

Njen muž zna za njenu 'studentsku tajnu', i ne, ne smeta mu.

Posto mnogo načina na koji studenti zarađuju za život. I dok dobar dio njih svoj posao pronalazi kroz usluge student-servisa, neki se ipak odluče za drugačije "posrednike".


Donosi mnogo novca, a ne iziskuje mnogo vremena...


Na stranici Ispovesti često se mogu pročitati anonimne i iskrene izjave osoba iz regije, a neke od njih izazovu pozornost brojnih korisnika. Nedavno je na ovoj stranici jedna žena otkrila svoju "studentsku tajnu": bavila se striptizom kako bi zaradila za svoje školovanje.


"Kroz studiranje sam se bavila striptizom. Bila sam jako ambiciozna i iz malog grada došla studirati u Beograd s prilično skromnim džeparcem koji sam dobivala od roditelja",
započinje svoju priču ova mlada žena.


Kako nastavlja, oduvijek je bila vrlo ambiciozna i "htjela je sve". "Htjela sam sve, zadržati dobar prosjek (diplomirala sam u roku sa ocjenom 9.33), primala državnu stipendiju, uštedila za diplomske studije, volontirala u studentskim organizacijama itd. Sve je to bilo moguće jedino uz posao koji donosi dosta novca, a ne iziskuje mnogo vremena i tako sam ušla u striptiz", pojašnjava svoju tadašnju situaciju.


...ali je i surov i degradirajući


"Za jednu se večer moglo zaraditi i do 500-600 eura, a radila bih samo 4 dana u tjednu po 5 ili 6 sati", kaže iskreno. "Posao je izuzetno surov, degradirajući i iskreno ne bih ga preporučila bilo kome tko ima drugog izbora", kaže.


>>>Danju studira, a navečer se penje na pozornice: Studentica otkriva sve tajne hrvatskih go-go plesačica<<<


Kako navodi dalje, nije joj žao što se bavila ovim poslom jer joj je to pomoglo u ostvarenju njenog sna kako bi završila najbolji fakultet, a potom pronašla posao iz snova.


Studirala i na najprestižnijem europskom fakultetu


"Međutim, da tog posla nije bilo, ja ne bih radila diplomski na jednom od najprestižnijih europskih fakulteta i ne bih sada, s 30 godina imala svoj posao u struci koji obožavam i za koji sam se školovala. Imam muža koji zna za moju 'studentsku tajnu' i kome to ne smeta. Ipak, ponekad moraš donijeti teške odluke, ne bi li ispunio cilj", kaže za kraj hrabra žena.


Mahom izjednačavaju striptiz i prostituciju


Ubrzo se sakupilo nešto više od 100 komentara, koji su većinom degradirajući za sve žene koje se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji kao ova čitateljica stranice, a dobar dio njih govori kako je ona bila u poslu prostitucije ili samo da joj ne vjeruju. Naime, komentatori većinom ne znaju razliku između striptiza i prostitucije, no bilo je onih koji su također pisali svoja studentska iskustva vezana uz slične poslove.


>>>Roditelji plaćali školarinu, a onda se zaposlila na stranici 'za odrasle': 'Zarađuje više od nas, a i dalje ne želi plaćati faks...'<<<


"Dok sam studirao VISER, znam da je masa mojih kolega išla plaćati studenticama FON-a, farmacije i medicine za seks. U Beogradu je prostitucija kod studentica toliko masovna da mi se čini da bar 20 posto njih to radi. Dođu iz nekog sela, mama domaćica, otac soboslikar, nemaju kruh za jesti, a treba platiti školarinu, stan, knjige, hranu. Kako nego prostitucijom? Ako rade neki regularan posao, za pristojne pare mora se raditi minimum 8 sati. Kad onda se može učiti i ići na predavanja? Nemoguća misija", kazao je jedan komentator, na što mu se javilo čak i nekoliko studenata.


Jedan dio njih negirao je ovako velik postotak, a jedna komentatorica osvrnula se i na njegov komentar o soboslikarima. "Moram te ispraviti. Žensko sam, vjenčani kum nam je soboslikar. On živi pet puta bolje od mene s fakultetom i poslom u struci, eto… Ako samo financije odlučuju o tome, prije će se moje dijete skidati po Beogradu za novac nego njegovo, vjeruj mi", kazala je.

Prostitucija ili striptiz?


"Malo mi je šuplja priča pošto je djevojka iz moje gimnazije po dolasku u Beograd 'na studije' ušla u prostituciju i rekla mi je da je odličan mjesec ako izađe na 3000 eura jer daje postotak prvo onome tko je doveo mušteriju, pa nekom tko te čuva, pa imaš troškove frizura, kozmetike i čega sve već..", kazao je komentator koji je pričao o realnoj prostituciji, ne o striptizu.


Među ostalima, jedna je djevojka potvrdila priču ove mlade žene. "Ženska ne laže. Radim striptiz u inozemstvu već godinama, najmanje se za noć zaradi 500 ili 600 eura, bez spolnog odnosa", kaže.


>>>Studentica koja sextanjem zarađuje oko 250 tisuća kuna godišnje tvrdi: 'Ovo je najbolji posao...'<<<


Studenti zarađuju i prodajom nošenog donjeg rublja: 'Ne kajem se'


Osim ženske podrške, autorica Ispovijesti dobila je poruku podrške i muških komentatora. "Iskreno što ima veze i da si prostitucijom te pare zaradila. Ne mogu ove moraliste, vi ne znate kako je biti genijalno pametan, a nemati mogućnosti nizašto jer se nema para. Kao muško ti kažem ne bih mi smetalo oženiti studentsku striptizetu ili prostitutku. Očigledno je da je na sve spremna za bolji život, a to poštujem više od morala i tih gluposti finih ljudi", kazao je iskreno.


>>>Nije za one slaboga želuca! Kad vidite kako ova studentica medicine 'namlati' milijun kuna godišnje... FOTO<<<


"Idem na faks, završna sam godina, već dvije godine prodajem svoje nošeno donje rublje i uopće se ne kajem za to. Zaradila sam dosta, preko pošte radim, a ponekad mi uplate veliku bakšu kad dobiju ono što su i tražili. Čak sam si mogla priuštiti i veći stan u Novom Sadu", kazala je jedna komentatorica iskreno, dok su se ostali javljali koji su rekli da ne shvaćaju osudu drugih komentatora i hvalili njenu hrabrost.


Ispovesti striptizstudentska zaradaprostitucijaBeogradNovi Sadstudentice u striptizuprodaja nošenog rubljastudentska zarada


Prati nas na Instagramu!