Vodič za brucoše

Minimalna plaća 8000 kuna bruto: Lidl zapošljava pripravnike i sprema ih za preuzimanje odgovornih pozicija

MojFaks | Karijera, 17.08.2017.Minimalna plaća 8000 kuna bruto: Lidl zapošljava pripravnike i sprema ih za preuzimanje odgovornih pozicija

Nažalost, mladi ljudi u Hrvatskoj teško započinju svoju karijeru i usavršavanje pa je zato poznati trgovački lanac osmislio svoj program 'Start@Lidl'. Riječ je o jednogodišnjem programu kroz koji Lidl želi zaposliti najbolje talente koji su tek izašli sa studija i dati im toliko potrebno radno iskustvo.

Trgovački lanac Lidl i ove godine kreće sa svojim jednogodišnjim programom Start@Lidl, što je zapravo vid pripravništva, ali iz Lidla smatraju da je vrlo važno svojim zaposlenicima ponuditi atraktivnu naknadu za njihov rad. Zbog toga je za vrijeme programa Start@Lidl sklopljen ugovor o radu pa su mjesečna primanja za pripravnike u iznosu od minimalno 8 000 kuna bruto.


Izvor: karijera.lidl.hr

Tijekom 12 mjeseci Startovci dobivaju ciljani specijalistički razvoj u području za koje su se prijavili. Uče od kolega u svoje odjelu, a također prolaze i druge odjele koji su važni da bi mogli stvoriti širu sliku rada u svom stručnom području. Na početku programa dodijeljen je mentor koji je pomoć u prvom susretu s poslovnim svijetom i korporativnom kulturom, stoji na stranicama Lidla.

Odjeli na koje se pripravnici mogu javiti su: financije i računovodstvo, administracija nabave, marketing, tisak i dizajn te razvoj zaposlenika.

Pripravnici će svakim danom dobivati sve teže zadatke, a radit će i na projektnom zadatku uz mentora


Svakim danom dobivat će sve zahtjevnije zadatke i očekivat će se sve samostalniji rad. Kroz trajanje programa Startovci će zajedno raditi na projektnom zadatku, kroz koji će naučiti kako voditi projekte te se susresti s izazovnom temom koja nije nužno iz njihovog uskog područja rada, stoji na stranicama Lidla.

...Lidl Hrvatska predstavio program zapošljavanja mladih: plaća 8.000 kuna bruto...


...Ovo su tri najpoželjnija poslodavca u Hrvatskoj: Mladi biraju privatne tvrtke...


Pri radu na projektnom zadatku također dobivaju mentora, koji već ima veliko iskustvo u vođenju projekata. K tome, Startovci će dobiti uvodno predavanje o temi projekta te dodatne edukacije. Ipak glavnina izrade i prezentiranja projekta je na samim Startovcima.


Izvor: index.hr

Ovo je vrlo zahtjevan i izazovan jednogodišnji program. Iz Lidla poručuju mladima da su dinamični i da kod njih svako radno mjesto traži svakodnevno učenje i brzu prilagodbu uz puno truda i rada. Međutim, svojim zaposlenicima daju mogućnosti za rast, razvoj i učenje kroz brojne edukacije i podršku internih mentora. Uz fer plaću nude i brojne dodatne benefite, kao što su dodatak za godišnji odmor, božićnica, sistematski pregledi. Cijene organiziranost, pravednost, učinkovitost i dinamiku te žele osobe koje dijele njihove vrijednosti. Kako kažu, puno daju, ali puno i traže.

Više o Lidlovom programu Start@Lidl možete pogledati ovdje, a o tome što vas očekuje na razgovoru na posao pogledajte na linku. Požurite, natječaj je otvoren jučer, 16. kolovoza.

Ivana Petrić
izvor: Lidl
foto: Facebook@Lidl Hrvatska


LidlStart@Lidlpripravnici


Prati nas na Instagramu!