Vodič za brucoše

Ovo su tri najpoželjnija poslodavca u Hrvatskoj: Mladi biraju privatne tvrtke

MojFaks | Karijera, 04.05.2017.Ovo su tri najpoželjnija poslodavca u Hrvatskoj: Mladi biraju privatne tvrtke

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva trinaesto po redu istraživanje o poslodavcima prvog izbora.

U istraživanju koje je portal MojPosao proveo tijekom 2016. i 2017. godine sudjelovalo je više od 17.000 ispitanika.

Prema mišljenju većine ispitanika, najpoželjniji poslodavac ove godine je tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. s visokih 12,20% bodova. Na drugom je mjestu Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. s 3,49%, a na trećem HEP d.d. s 2,38% bodova.

Mladi biraju privatne tvrtke u domaćem vlasništvu


Ispitanici kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navode sigurnost radnog mjesta, harmonične odnose na radnom mjestu i priliku za napredak u struci, dok je na trećem mjestu važnosti društvena odgovornost poslodavca.

...Već godinama je top-poslodavac: Pitali smo studente kako je njima raditi u dm-u...


Najmanje ispitanika kao presudan faktor atraktivnosti poslodavca navodi priliku za hijerarhijsko napredovanje, dok se ni imidž tvrtke nije pokazao naročito bitnim faktorom, baš kao ni visina plaće te ostale materijalne beneficije.

Najviše ispitanika želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, a zatim u hrvatskoj instituciji.

Na trećem mjestu poželjnosti su tvrtke u pretežno državnom vlasništvu. Nezaposleni ispitanici preferiraju tvrtke u državnom vlasništvu, dok bi zaposleni radije odabrali privatnu tvrtku u domaćem vlasništvu.

...Lidl Hrvatska predstavio program zapošljavanja mladih: plaća 8.000 kuna bruto...


Ispitanici svih stupnjeva obrazovanja prvenstveno bi željeli raditi u privatnoj tvrtki u pretežno stranom vlasništvu. Jedine razlike vidljive su kod ispitanika sa visokom stručnom spremom koji bi u manjoj mjeri nego drugi ispitanici željeli raditi u tvrtkama u pretežno državnom vlasništvu.

Čak 87% ispitanika razmišlja o promjeni poslodavca


Trenutno kod svog poslodavca prvog izbora radi 16% ispitanika. S druge strane, čak 87% ispitanika razmišlja o promjeni poslodavca.

Svega 13% ispitanika koji su izjavili da rade kod svog poslodavca prvog izbora često razmišljaju o promjeni poslodavca, dok ih čak 48% uopće ne razmišlja o promjeni. Za razliku od njih, 65% ispitanika koji ne rade kod svog poslodavca prvog izbora često razmišlja o promjeni poslodavca.

L.B./izvor: MojPosao
foto: arhiva/Facebook@Lidl Hrvatska, Facebook@dm drogerie markt Hrvatska


top poslodavciMojPosaoistraživanjezapošljavanje


Prati nas na Instagramu!