Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Upecaj stan': inovativni oglasnik za traženje idealnog studentskog smještaja

MojFaks | Karijera, 21.04.2016.'Upecaj stan': inovativni oglasnik za traženje idealnog studentskog smještaja

Mladi, ambiciozni i perspektivni studenti Veleučilišta u Rijeci odlučili su se uhvatiti u koštac s jednim od najvećih problema svih studenata: potragom adekvatnog smještaja. Iz njihovog truda, napora i ideja nastaje 'Upecaj stan' – prva platforma za pretraživanje studentskoga smještaja.

Svi članovi 'Upecaj stan' tima studenti su Veleučilišta u Rijeci i kolege na poslovnom odjelu studija Informatike. Sam projekt osmislili su Mario Krešić, Barbara Cilento i Antun Đuranec.

Razvitkom same ideje javila se potreba za širenjem tima, te su se nakbandno uključila dva nova člana: Ivan Periša i Tea Tomljanović.

"Tim čine dva programera, Mario Krešić (22) koji dolazi iz mjesta Lumbarda na otoku Korčuli, te Ivan Periša (21) iz Krkovića pored Vodica. Naša dizajnerica Barbara Cilento (20) dolazi s Malog Lošinja. Tea Tomljanović (21) naša je najnovija članica koja dolazi iz Novog Vinodolskog, te je zadužena za marketing. Antun Đuranec (23) naš je voditelj tima i osoba koja vodi organizaciju i predstavljanje tima, dolazi iz Poreča", predstavljaju nam se kreativci i poduzetnici iza ovog projekta.
Uz projekt, članovi tima sudjeluju u raznim aktivnostima na fakultetu, kao što su studentski zbor, eramus ebuddy, stručno vijeće, projekti u suradnji s profesorima, održavanju računalne opreme, tečaju grafičkog dizajna.

Za sve je kriv Start up inkubator – projekt grada Rijeke


Ideja za izradu servisa počela se stvarati na trećoj godini, nakon odslušanog predavanja o Start up inkubatoru – projektu Grada Rijeke. "Projekt nas je odmah zainteresirao i odlučili smo i sami postati dio Start up inkubatora", kaže mlada ekipa. "Budući da smo i sami imali problema u pronalaženju i odabiru stana za naše studiranje u Rijeci, odlučili smo se na rješavanje tog problema, koji je zajednički velikom broju studenata."Realizacija projekta bila bi teško ostvariva bez potpore koju si pružaju međusobno, ali i bez podrške profesora Veleučilišta te donatora. "Najveću podršku dajemo jedni drugima, iako ne smijemo zanemariti sve ostale kolege koji su upućeni u našu ideju i također su nam velika podrška, kao i dokaz da smo na dobrom putu", kažu. "Uz naše kolege stoji i osoblje, te mentori Start up inkubatora koji nam pomažu od samog početka. Firma Exevio d.o.o. donirala je nama i drugim timovima hosting i domenu. Podržavaju nas i naši profesori s Veleučilišta u Rijeci."

Moderan web oglasnik za studentske stanove


Upecaj Stan zamišljen je kao moderni web oglasnik za studentske stanove, koji će omogućiti lakše i brže pronalaženje idealnog privatnog smještaja. Samo funkcioniranje stranice zamišljeno je tako da najmodavac uz manju naknadu objavljuje oglas. Osim toga najmodavac će imati mogućnost odabira paketa oglašavanja koji njemu najviše odgovara."Studentima olakšavamo pronalazak stana na više načina: uz poboljšani prikaz izgleda i opremljenosti stana, nudimo i prikaz blizine ključnih sadržaja koji su potrebni svakom današnjem studentu, kao što su udaljenost od fakulteta, javnog prijevoza, centra grada, većih trgovina, bolnica, pošta i mnogih drugih sadržaja", objašnjavaju studenti. "Naprednom tražilicom i korištenjem karte sadržaja svaki će student s lakoćom moći pronaći idealan smještaj prema vlastitim potrebama. Za razliku od ostalih agencija, mi mislimo na Vaš studentski budžet te za sve ponuđene usluge ne tražimo proviziju. Također Vas povezujemo izravno s vlasnicima stanova preko priloženih kontakata (putem broja/e-maila)."

Komentari kolega su mahom pozitivni


S obzirom na prirodu njihovog projekta i muku oko pronalaženja smještaja koju nam planiraju barem malo olakšati, ne čudi oduševljenje kolega koji su upoznati s njihovom idejom. "Velika motivacija su nam pozitivni komentari i pohvale koje u zadnje vrijeme dobivamo sve više i to ne samo iz naše regije već iz cijele Hrvatske, te im ovom prilikom zahvaljujemo", kažu. "Pronalazak adekvatnog studentskog stana može biti veliki problem i noćna mora, to znaju svi studenti koji ne studiraju u rodnom gradu, a nemaju smještaj u domu. Nadamo se da je upravo zbog tih razloga ovo rješenje koje su svi studenti čekali."

Sve novosti o projektu Upecaj stan možete pratiti na Facebooku i web stranici.

L.B./foto: privatna arhiva, Facebook (objavljeno uz dopuštenje članova tima 'Upecaj stan')


Upecaj stanTehničko veleučilište u Rijeciweb oglasnikstudentski smještajMario KrešićBarbara CilentoAntun ĐuranecIvan PerišaTea TomljanovićStart up inkubator