Vodič za brucoše

Prijeti mu zatvor, ali je ušao u legendu: Nećete vjerovati čime se pripiti zadarski student dovezao kući nakon izlaska

MojFaks | Laganini, 25.05.2018.Prijeti mu zatvor, ali je ušao u legendu: Nećete vjerovati čime se pripiti zadarski student dovezao kući nakon izlaska

Kada izađemo u noćni provod i zavirimo u čašicu uglavnom se vraćamo gradskim prijevozom ili zovemo taksi, ali očito nismo dovoljno maštoviti sa svojim prijevozom kao 24-godišnji student iz Zadra. On se s noći sa srijede na četvrtak iz noćnog izlaska kući pijan dovezao građevinskim valjkom koji je naravno ukrao.

24-godišnji zadarski student A.R. sigurno nije Doc Holliday, ali je definitivno postao gradska legenda nakon što je u noći sa srijede na četvrtak put do svoje kuće odlučio malo prikratiti s posuđenim – valjkom, piše zadarski.hr.

Student bi mogao dobiti godinu dana zatvora zbog svog "pothvata"... izvor: Pixabay

Mladić se vraćao kući iz noćnog provoda, oprostio se od društva i iz Grada krenuo pješke na Belafužu. Kako je sa sobom "nosio" nešto više maligana, policija kaže točno dva promila, putovanje mu se odužilo pa ga je odlučio ubrzati. Negdje oko tri sata, kad je stigao do križanja Puta Bokanjca i Puta Nina, gdje već mjesecima traju građevinski radovi na proboju ceste, ugledao je parkirani valjak. I to ne jedan, nego dva. Ušao je u prvi i pokušao ga upaliti, ali mu nije pošlo za rukom. Više sreće imao je u drugom jer je u bravi pronašao kontakt ključ. Okrenuo ga je, upalio valjak i krenuo Put Petrića. Onako laganini, nekih petstotinjak metara, sve do Ulice Gospe Maslinske gdje stanuje, prenosi zadarski.hr.

Prijavili ga građani


Kad je došao ispred kuće, valjak je uredno parkirao i krenuo na spavanje. Međutim, na putu do kuće zaskočila ga je policija. Neki savjesni građani, naime, obavijestili su policiju da im netko usred noći vozi valjak kroz ulicu, a za volanom sigurno nije radnik poduzeća "Sarađen" koje na poznatom zadarskom križanju već mjesecima izvodi radove.Tako je 24-godišnji Zadranin završio u policijskoj postaji, najprije na triježnjenju, a onda i na kriminalističkoj obradi jer je zaradio kaznenu prijavu "zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari", za što je predviđena maksimalna kazna do godine dana zatvora. Osim toga, mladi vozač valjka mogao bi odgovarati i za vožnju u pijanom stanju, premda u policiji nisu znali reći imali li 24-godišnjak položen vozački ispit B kategorije koja uključuje i teretna vozila. Olakotna okolnost mogla bi mu biti ta što valjak nije namjeravao ukrasti, niti je s njima pričinio ikakvu štetu. Naprotiv, napravio je to pripit, onako iz zafrkancije, samo je htio sebi skratiti put do kuće...

Vjerujemo da je prvi u Zadru koji se pijan valjkom odvezao kući... foto: Pixabay

Nakon što se priča o ovoj maloj noćnoj avanturi proširila, 24-godišnjak je postao heroj na društvenim mrežama. Komplimenti su stizali sa svih strana: postao je "legenda", "genijalac" i "pravi čovik", s puno uvažavanja svi opisuju njegov "podvig".

"Čovik je radija noćnu smjenu za razliku od izvođača radova koji rade četiri sata dnevno. Osam miseci rade sto metara ceste. Cili grad je blokiran zbog nesposobnih izvođača radova. Tragedija. Njih triba u zatvor. Bolje da ništa ne rade", jedan je od upečatljivijih komentara.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


studentpijani studentvaljakdovezao se kućiZadar

Prati nas na Instagramu!