Vodič za brucoše

Profesor studenticu medicine izbacio s predavanja, a legenda se utješila na najbolji mogući način – FOTO

MojFaks | Laganini, 13.04.2018.Profesor studenticu medicine izbacio s predavanja, a legenda se utješila na najbolji mogući način – FOTO

Ponekad se dogodi da profesorima pukne film pa svoje studente 'udalje' s nastave. Razlozi su različiti – student se bezobrazno ponaša, ometa predavanje ili zapričava kolege, a situacija kada profesor kaže da 'letiš van' sigurno nije ugodna. No, ova 'nesretna' situacija lako može postati sretna baš kao jednoj studentici iz Tuzle koja je otišla na ćevape.

Što biste učinili da vas profesor izbaci s predavanja? Primjerice, možete otići kući posramljeni ili na pivo kako biste zaboravili što se dogodilo. No, možete otići i na finu klopu baš kao što je napravila studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli.

...Student se zaljubio u ovaj umak iz SC-a: 'Nijedan mu nije ni blizu'...


...Zatvorena pečenjara u kojoj ste uz ćevape s lukom mogli kupovati i – ispite!...


Naime, studentica Sabaheta Z. i njen kolega izbačeni su s predavanja jer je došlo do nesporazuma s profesorom, ali im to nikako nije teško palo. Kako nam kaže, sreća u nesreći je to što su kolega i ona stigli na fine ćevape u ćevabdžinicu "Zlaja" koja se obično jako brzo zatvara pa bi morali jesti hamburger ili nešto drugo.


Foto: privatna arhiva

"Došli smo na predavanje iz Otorinolaringologije, sjeli u peti red, radili povrede nosa i kako napisati ispravno uputnu dijagnozu na latinskom. Morala sam kolegi pojasniti razliku između razderotine (vulnus lacerocontusum) i posjekotine (vulnus scissum) pa mu kažem da je 'scissum' kad bi ja uzela nož i malo ga porezala, a kad bi se on naljutio na mene i nabio me bokserom pa mi napravio razderotinu tada bi bio 'lacerocontusum'. Iako se kolega i diskretno nasmijao na tu situaciju, profesor nam je rekao da se potpišemo i izađemo. Potpisali smo se, iskulirali i ostali pa je profesor nakon tri minute ponovio upute. Profesor nije čuo da sam kolegi objašnjavala razlike u ozljedama i mislio je da se smijemo nečem drugom", priča nam studentica.

Nakon toga su, priča nam, otišli na najbolje ćevape u gradu kod Zlaje i k tome su dobili zadnju porciju taj dan. Studentica nam objašnjava da je navedena ćevabdžinica vrlo popularna u Tuzli i da se uglavnom sve već proda do 12 sati popodne.


Pregledavajući na društvenim mrežama druge fotografije ćevapa iz "Zlaje" zaključujemo da je izbacivanje s predavanje zbilja dobro došlo... izvor: Facebook@J.Tankić

"Ta ćevabdžinica je malo uvučena, ima tri stola i najbolje ćevape u gradu od preko 100 000 stanovnika. Radi dok ne prodaju ono što su zacrtali za taj dan, obično do 12. Da nas nije istjerao, morali bismo na sendviče ili burgere, zato nam je bilo 'kec na desetku'. U 'Zlaji' se mogu sresti i komunalni radnici i profesori s fakulteta i to stol do stola! Zato ju i volimo", objašnjava nam Sabaheta.

Što drugo reći nego – postoji svjetlo na kraju studentskog tunela i čini se da je u obliku ćevapa u lepinji.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


ćevapipredavanjeprofesoristjerao s predavanjaćevabdžinica


Prati nas na Instagramu!