Vodič za brucoše

Na tronu već godinama ista lokacija! Mali vodič birceva u kojima ćete NAJJEFTINIJE proslaviti rođendan (ili bilo što drugo)

MojFaks | Laganini, 18.08.2020.Na tronu već godinama ista lokacija! Mali vodič birceva u kojima ćete NAJJEFTINIJE proslaviti rođendan (ili bilo što drugo)

Zbog zabilježenog rasta novooboljelih od koronavirusa, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak prošli četvrtak najavio je nove mjere koje su stupile na snagu. Neke od njih odnose se na rad kafića i noćnih klubova.

Tako je od prošlog petka, u trajanju od deset dana, na snazi ograničenje rada klubova koji mogu raditi samo do ponoći.

Danima prije nego što su službene brojke novooboljelih od koronavirusa počele rasti, epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer prilikom gostovanju u RTL-u Danas govorila je o pojavi novih žarišta u noćnim klubovima, posebno onih na obali. Naglasila je da su problem zatvoreni prostori i nepridržavanje mjera.

"Apeliramo na mlade – ne idite u zatvorene prostore, ima klubova na otvorenom, držite minimalnu distancu od metar i pol. Društvo se može družiti zajedno, ali nemojte se miješati s ostalim skupinama, dezinficirajte ruke i poštujte mjere", poručila je tada Mayer mladima.


Unatoč ponovnom pogoršanju epidemiološke situacije, neki studenti rođeni u kolovozu ili pak rujnu ne žele odustati od proslave rođendana u kafiću. Kriteriji su povoljna cijena pića i zagarantiran dobar provod. Naime, u grupi Tražim/nudim studentski posao objavljen je poziv upomoć.

foto: Screenshot @Facebook Tražim/nudim studentski posao

Jedan je student zatražio savjet o tome gdje najpovoljnije izvesti ekipu i proslaviti rođendan. S obzirom na to da je to grupa koju većim dijelom čine studenti, odlučili smo provjeriti gdje se to najčešće i najjeftinije provode budući akademski građani.

"Žirafa" i dalje broj jedan


Među najviše preporuka dobila je poznata "Žirafa", koja je, zbog popularnih cijena rakije i piva, poznata većini studenata. Savjet je da zbog gužvi uvijek pokušate s rezervacijom jer je to jedini način da si osigurate mjesto u ovom kafiću. Neki pak tvrde da je kultni "Čvenk" u Radićevoj sada isplativiji od Žirafe. Treba provjeriti odlaskom na cugu, svakako.

"Krivi put" i dalje je pravi izbor studenata


Nezaobilazno mjesto i drugi najčešći prijedlog bio je "Krivi put". Cuga je jeftina, nalazi se ccentru grada, a prednost je što ste na otvorenom i imate dovoljno prostora za skupiti pravu rođendansku ekipu na jednome mjestu. Otkako je koronavirus tu, na iznenađenje mnogih posjetiteljica, u toaletima ima i papira i sapuna.


Neki su u ponudu uvrstili i koktele, pa savjetuju da je dobra opcija "Don Quijote" u kojem je četvrtkom 30% popust na sve pive, a petkom 50% na koktele. Lokacija je Ulica Crvenog križa 37.

Najjeftiniji su ipak dućani?


Treći savjetuju da su, naročito u ova vremena, dobar izbor i "Žabac" ili "Vrutak", marketi poznati po velikom izboru pića i povoljnim cijenama piva i vina. Opskrbite se, organizirate kućnu varijantu i nikako ne primate one koji upadaju nepozvani na tulum jer - korona.

Kraj rodilišta je mukte


Neki su pak imali i originalnije dosjetke, kako za džabe proslaviti i svoj rođendan, a i dočekati novo biće koje dolazi na svijet.

"Odeš u 'Rodu' u Petrovoj i čekaš kad će neko postati tata i piješ za džabe realno cijeli dan", glasi jedan od komentara.

Za koju god opciju se odlučili, budite odgovorni i pridržavajte se preporučenih mjera zaštite.

A.Z.
foto: Shutterstock By DisobeyArt


bircevirođendankoronavirusokupljanja mladih

Prati nas na Instagramu!