Vodič za brucoše

[FOTO] Spužvica umjesto knjige: Čitateljica nam pokazala što će sve radije raditi nego učiti za ispit

MojFaks | Laganini, 04.09.2017.[FOTO] Spužvica umjesto knjige: Čitateljica nam pokazala što će sve radije raditi nego učiti za ispit

Brojanje pločica u kupaonici, peglanje košulja i pranje prozora neke su od aktivnosti koje nam postaju iznimno drage tijekom ispitnih rokova. Zašto je to tako? Zato jer nam se sve čini primamljivije od sjedenja za knjigom! Pravi dokaz za to je naša vjerna čitateljica koje nam je pokazala što će sve napraviti samo da odgodi učenje.

Odgađanje učenja ne škodi nikome drugome do li nama samima, ali kao što znamo, jako se teško natjerati učiniti barem taj prvi korak – otvoriti knjigu ili skriptu i baciti se na čitanje i podvlačenje bitnoga. Rijetko tko će reći da rado uči, ali će zato priznati da radije riba zagorenu pećnicu i prljavu kadu od "grijanja stolice".

...Pričali s bakom na Skypeu i prali cimerovo rublje: Studenti nam rekli što bi radili radije nego učili...


...Najteži dvoboj ikad: mrze li studenti više ljetne ili zimske ispitne rokove?...


Takvo "priznanje" dobili smo od naše čitateljice Maje s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu pa nam je pokazala kako izgleda njeno "učenje". Iako nije čistunka, 22-godišnja Maja se pretvara u totalnog freaka za čišćenje za vrijeme ispitnih rokova, jer kako kaže, i to joj je draže od učenja za jedan jako dosadan i težak kolegij. Radi se o makroekonomiji.


Foto: privatna arhiva"Trenutno pripremam ispit iz makroekonomije na EFZG-u i iskreno da vam kažem, ovih dana sam valjda najvrjednija osoba na svijetu. Barem što se spremanja stana tiče. Stan temeljito čistim tri puta godišnje - u veljači, lipnju i, naravno rujnu. Htjela sam podijeliti s vama kakva je atmosfera kod mene u stanu u vrijeme ispitnih rokova. Što više toga imam za učiti, bolje čistim! Za ovaj rok nemam dokumentirano čišćenje štednjaka četkicom za zube jer još uvijek toliko nisam sišla s uma, iako to ne znači da neću. Uvijek na kraju završim na ribanju s četkicom. Ali dobro, to ćemo u veljači! Eventualno u prosincu na izvanrednom roku!", kroz šalu nam je objasnila čitateljica.


Nismo sigurni hoće li Maja uspjeti svoj stan do kraja rokova pretvoriti u palaču čistoće, ali u jedno smo sigurni: nema bolje motivacije za čišćenje od ispita.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


učenjespremanjepećnicaispitni rokovi


Prati nas na Instagramu!