Vodič za brucoše

Prvo školovala djecu, a onda se posvetila sebi: U 91. godini dobila diplomu prvostupnika

MojFaks | Laganini, 10.08.2017.Prvo školovala djecu, a onda se posvetila sebi: U 91. godini dobila diplomu prvostupnika

Da za završavanje faksa nikada nije kasno dokazuju primjeri starijih ljudi koji su u poznim godinama stekli dugo priželjkivanu diplomu. Isto je napravila jedna bakica s Tajlanda koja je diplomirala u devetom desetljeću života i tako postala najstarija diplomantica tog tajlandskog sveučilišta.

"Nikada nije kasno za učenje", poručila je prilikom primanja diplome 91-godišnja simpatična bakica Kimlan Jinakul koja nije išla na fakultet jer kao mlađa nije imala novca. Svoju prvostupničku diplomu Kimlan je primila nakon 10 godina učenja i truda na fakultetu koji je upisala s 80 godina.


Kimlan nije imala povlastice na fakultetu... izvor: BBC

Ove srijede bakica je konačno dobila svoju diplomu, a tijekom svih prethodnih godinama ona je ispratila svoju djecu na fakultet te očito slijedila njihov primjer. Kimlan je živjela u provinciji Lampang na sjeveru Tajlanda, a bez obzira na to što je bila vrlo pametna kao mlađa, nije mogla nastaviti školovanje jer ondje nije ni bilo prilike za nastavak.

...Studira već 55 godina: Djedica ima 30 diploma i još mu nije dovoljno...


...82 godine i ne da se: djed krenuo na fakultet sa svojom unukom...


Odlazak na fakultet za nju nije bila opcija, a udala se nakon što se njena obitelj preselila u Bangkok te je napustila svoje akademske snove i posvetila se obitelji. Svu svoju djecu je ispratila na fakultet i uvijek ih ohrabrivala u školovanju.

U srijedu je uz pratnju obitelji otišla na Sveučilište Sukhothai Thammathirat pored Bangkoka primiti diplomu prvostupnika ekologije. Na fakultetu ova bakica nije imala nikakve povlastice, čak je nekoliko ispita morala polagati više puta.


Izvor: BBC

"Sveučilište mi je zapravo izašlo u susret jer su mi dali sobu u prizemlju da se ne moram puno penjati. Oduvijek sam voljela učiti i čitati samo nisam imala novca za školovanje", rekla je Kimlan.

Originalni članak o ovoj simpatičnoj bakici pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: BBC
foto: Pixabay


bakicadiplomiraladiplomabaka