Vodič za brucoše

Kad ti je budžet za izlazak 18 kuna: Studenti nam ispričali koju jeftinu cugu piju iako znaju da je OTROV

MojFaks | Laganini, 10.11.2017.Kad ti je budžet za izlazak 18 kuna: Studenti nam ispričali koju jeftinu cugu piju iako znaju da je OTROV

Kao što znaju vrapčići na grani – studenti su uistinu siromašna populacija. A kao pravi 'siromasi' moraju se snalaziti čak i kad je u pitanju ispijanje alkohola. Tijekom srednje škole i studentskih dana vrijedi ona 'što jeftinije to bolje' pa zato mnogi u sebe ulijevaju kojekakva čudesa za što manje love, ali sa što više efekta pijanstva.

Tijekom studentskih dana živimo malo drukčijim životom nego kada stasamo u osobu s diplomom pa se tada vjerojatno nećemo zateći kako natežemo dvolitru "Levena". Ali će nam ta "dvoguza" biti vjerojatno neizbježni modni dodatak prije svirke na brucošijadi. Budući da kroz godine mijenjamo navike unošenja hrane i pića u sebe, mijenja se i (okej, možda samo mrvicu) stanje bankovnog računa pa ćemo s 30 godina prije kupiti kvalitetnu votku nego primjerice S-budget.


Ovaj prizor se rijetko viđa među našim studentima jer oni uglavnom cugaju u parku i to 'Ribara'... izvor: Unsplash

Kada odvrtimo film do srednjoškolskih dana sjetimo se kiseliša, praktički octa, koji smo nazivali vinom i s guštom ga ispijali uz mineralnu, a koje nas piće asocira na siromašne studentske dane? Upravo o toj temi smo razgovarali s bivšim studentima i sa studentima viših godina koji su s nama podijelili smiješne priče o tome što su pili za vrijeme siromašnih studentskih dana:

"Ribar + Sky Cola iz Žapca = Ribnjak. Budžet za večernji izlazak: 18 kuna."


"U moje vrijeme su duty free shopovi rulali, švercalo se i delalo svašta, pa se trusio Johnnie Walker Black Label. Eh, da mi je ova pamet onda bila."


"Znači ja sam pila fucking Brandy na faksu, a nakon njega prešla na pivu. Naopaka sam."


"Matan crveno vino u paketu s Red Wolfom 7 kuna. Good times."
"U birtiji na seoskom nogometnom igralištu bambus bio 4 kune pola litre. Za 20 kuna se znali poprilično ubiti, tamo negdje 2004./2005."


"Pelinkovac, juice vodka, ona već izmiješana po 10 kuna u osječkom klubu Bastion. Dan danas mi se smuči od 'TO' soka od naranče."


"Pio sam najjeftiniju pivu na akciji. Löwenbräu je majka."


"Pelinkovac. Upozorio me prijatelj da je samo Lavov bio ispod toga. Potom kronični alkoholizam.""Vino Fešta (crveno ili bijelo), vječnih 16-19 kuna u Billi, najodvratniji mamurluci ikada."


"Domaću rakiju za 15 kuna po litri od koje možeš oslijepiti."


"Vranac tetrapak, dvije litre za 17 kuna. Ukisele ti se organi sutradan."


"U Billi smo znali kupovati one Clever wannabe Red Bullove i vodku od 40 kuna."


"U osječkom klubu West bambus je bio 5 kuna. Sipaj, ne pitaj."


"Vinko 5 litara, Sky Cola barem 8 litara. Popiješ to, nakon 3 dana uskrsneš. Not recommended.""Vodka Romana. I bila je toliko loša da je nismo mogli popiti pa ju je frend ulio u rezervoar auta. Auto je vozio bez problema. Kao alkohol za piće ima 1/5. Kao gorivo, 5/5!"


"Ribar, popularno zvan 'Rigar' i neka Cola, najčešće dvije litre ili Sky Cola."


"Turbo. To ti je slovački 'koktel'. Rum i hrpa šećera u prahu unutra, brzo promiješano i turbo popijeno."


"Veli Jože + Cockta. Koliko je bila slatka, na jednu litru Cockte su išle tri litre vina."


"Loza. Jer je to uvijek netko mogao maznuti od doma. A nakon druge više i ne osjetiš okus.""Amaro. Nakon pola litre ispijenog u jednoj noći zamjerio mi se. Sjećam se da je bio neki studentski party iznad Kvatrića. Mali black out sam poslije imala."


"Vino Bepo u pakiranju od pet litara za 40 kuna. Osjećaj kad eksaš čašu je kao da ti neko zabija ekser među oči."


"U top tri: tri litre graševine u tetrapaku od 50 kuna, tri litre mojita u tetrapaku za 80 kuna te tri litre votke u tetrapaku od 120 kuna. Sve K-plus, ne vrijedi tih para."
Nakon ovih studentskih preferencija, jako nam je drago što ovi bivši i malo "stariji" studenti još uvijek imaju jetru. Ali i bolji ukus za cugu.

...Kada uz pivo tečno progovoriš francuski: Alkohol pomaže u učenju stranih jezika...


...Alkohol i studiranje: Polovica studenta su 'binge drinkeri'...


...Ne miješaj na brucošijadama: Kombinacija alkohola i energetskih pića opasnija je od ove droge...


Ivana Petrić
foto: konzum.hr/Pixlr


jeftina cugaalkoholstudentski dani


Prati nas na Instagramu!