Vodič za brucoše

Neki imaju koronu triput dnevno, drugi samo hejtaju: Pronađi koji si među ovih 7 tipova osoba u karanteni

MojFaks | Laganini, 15.04.2020.Neki imaju koronu triput dnevno, drugi samo hejtaju: Pronađi koji si među ovih 7 tipova osoba u karanteni

Možete li se pronaći u jednoj od ovih osobina koja opisuju najtipičnija ponašanja ljudi u karanteni?


Od 25. veljače, kada je u Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom, do danas, dogodilo se štošta. Na period od mjesec dana (ili do daljnjega) prestali su raditi kafići, restorani, frizerski saloni, knjižnice, teretane, kazališta, škole, vrtići i fakulteti. Život je nakratko pauziran, a svi smo ostali doma zatočeni u karanteni. Karantena je pak donijela i mnoga pozitivne stvari, a pojedinci konačno otkrivaju svoje skrivene talente i bave se stvarima za koje inače nemaju vremena. Tako su i među pojedincima u ovoj karanteni na površinu isplivale neke nove osobine i ponašajni obrasci. Provjerite prepoznajete li sebe ili nekog od prijatelja u ovim šaljivim opisima...

1. Paničar 

Ovo je tip koji uvijek gleda sve negativno. On vjeruje da nam nadležni ne predstavljaju točne informacije i da zaraženih i umrlih ima više no što znamo. Po njemu je cijela situacija, dobro razrađen okrutni plan za iskorjenjivanje čovječanstva. On vjeruje da ćemo svi ostati u karanteni do kraja godine.


foto: Shutterstock

2. Hejter 

Ovaj tip sada konačno može sve izreći putem ogorčenih komentara na društvenim mrežama. Analizira sve ono što ne valja kod drugih te svakodnevno pronalazi informacije kojima želi dokazati da je cijela situacija pretjerana.

3.  Čovjek od informacija

Ovaj tip osobe najčešće poznaje osobu čija tetka od rođaka ima prijateljicu čija je prijateljica na visokoj poziciji i ona saznaje sve informacije. Zatim te iste informacije prva dijeli samo s tobom i najužim krugom prijatelja jer vam želi dobro. Usputno prati sve najnovije informacije te je priključena putem svim uređaja na konferencije uživo.

4. Čistunac

Ne ulazi u kuću dok ne dezinficira: ruke, čarape, lice, kosu, jaknu, upaljač i mobitel. Sve kvake briše svakih 10 minuta. Nosi perivu masku cijeli dan u kući, a radne površine dotiče samo u rukavicama. Ako baš mora izaći iz kuće, opremljen je duplom dozom dezinficijensa, maski i rukavica. Generalka se radi svaki dan, 3 puta! 


foto: Shutterstock

5. Hobi ili posao?

Ova osoba konačno ima vremena za sve! Restauracija kućnog namještaja, slikanje temperom po platnu, šivanje – može! Sve joj polazi od ruke i ne planira se zaustaviti dok ne uradi sve što zamislila. 

6. Hipohondar

Ima koronu tri puta dnevno. Druge bolesti strpljivo čekaju jer ovo je koroninih pet minuta.

7. Ljenčina

Konačno je došlo i tvojih 5 minuta. Ova osoba je oduvijek sanjala o tome da može spasiti svijet iz vlastitoga naslonjača i to – spavajući. Oni su se stopostotno stopili s ulogom (ili foteljom).

Vjerujemo da ste se u pojedinim opisima osobama pronašli i da ipak još uvijek preživljavate ove dane u karantene!

V.S.
foto: Shutterstock


karantenaosobineizolacijaljudiponašanja

Prati nas na Instagramu!