Vodič za brucoše

Trebaju li ministri biti visokoobrazovani: Janica bez diplome predložena za doministricu

MojFaks | Laganini, 27.04.2016.Trebaju li ministri biti visokoobrazovani: Janica bez diplome predložena za doministricu

Blago je reći da je vijest o imenovanju naše najtrofejnije sportašice svih vremena, Janice Kostelić, za doministricu i pomoćnicu ministra zaduženu za sport izazvala buru komentara u javnosti.

Ministar Predrag Šustar izjavio je da je "počašćen i sretan što je ova naša sportska velikanka uopće pristala biti kandidatkinjom za ovo mjesto", a rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, izjavio je da činjenica da Janica nema svjedodžbu srednje škole (maturu), a kamoli diplomu nekog fakulteta, "uopće nije važna jer se radi o političkome mjestu" za koje je najvažnije da ga zauzme "vrhunski kompetentan stručnjak".

Zvonko Alač, sportski komentator portala Index.hr reagirao je oštrije jer smatra da "grandiozni uspjesi koje je ostvarila kao skijašica, nisu nikakav dokaz njene kompetencije za vođenje sporta u državi i rješavanje njegovih brojnih problema", ali ima i onih koji se s ovakvim mišljenjem ne slažu. Jedan od njih je i Hamed Bangoura koji je na svom Facebook profilu objavio status u obranu Janice i ove odluke ministra Šustara, a u kojem ističe da je ipak pozitivnije ne imati diplomu nego ju krivotovoriti ili kupiti novcem.Što vi mislite o ovom najnovijem potezu aktualne Vlade RH?

L.B./foto: Facebook@Janica Kostelić - Fac Club


Janica Kostelićpomoćnica ministra za sportdiplomaobrazovanjeVlada RH

Prati nas na Instagramu!