Vodič za brucoše

Neobični ukrasi zagrebačkih domova: Što sve studenti drže na prozorima svojih domskih soba?

MojFaks | Laganini, 30.05.2017.Neobični ukrasi zagrebačkih domova: Što sve studenti drže na prozorima svojih domskih soba?

Tko god je prošao kroz dvorišta zagrebačkih studentskih domova mogao je zamijetiti da studenti na prozorima drže doista svašta. Prozori su (nekako očekivano) puni pivskih flaša i butelja vina, a često se tu nađu i neki neočekivaniji predmeti.

Razumljivo je da studenti drže neke stvari na prozorima svojih domskih soba jer je tenisice za trening lakše ostaviti ondje nego cijelu sobu zaviti u znojni "miomiris". K tome, zimi je uvijek lakše staviti bocu piva na prozor i imati je nadomak ruke nego negdje u frižideru, u zajedničkoj prostoriji.

...[FOTO] Zagrebački studenti otkrili kako izgleda jedan dan u njihovom svakodnevnom životu...


...Kako izgleda tvoja studentska gajba? Zavirili smo u sobe zagrebačkih studenata...


Šetajući zelenim dvorištem studentskog doma dr. Ante Starčević i između šarenih paviljona u domu Cvjetno naselje zamijetili smo zanimljive stvarčice na prozorima. Ondje se našlo svašta, a mi smo vas odlučili provesti prozorima zagrebačkih domova Šara i Cvjetno i pokazati vam kako to izgleda:

* Nismo sigurni jesu li hlače bile toliko prljave pa su morale završiti na prozoru, a tu su i metlica i lopatica + tenisice. Živi li ovdje sportaš ili teški čistunac?* Zašto boca "stoji" sama?* Vidite kako ove nisu same...* Osim ovog točkastog jastučića tu su se našle i nošene bičve. Mogli bismo napisati pjesmu "Bježi čarapo s prozora"...* Improvizirani štrik za rublje sigurno dobro služi ovom stanovniku doma pa on nema čarapice na prozoru, ali tu je osušena i uvenula ruža. Eh, tako je to kad se voda ne mijenja redovito...* Nadamo se da je limenka prazna i da je čips netko slasno slistio jer nije fer da stoji na prozoru uz čarape i flaše #ČipsJeSvetinja* Što se to kuhalo na prozoru?* Netko je svoj prozorčić označio rozim balonom, a izgleda da je i nacrtao nekoga. Možda cimera?* Tužne prazne flaše piva i usamljene zelene tenisice:* Gajbica za transport voća i tenisice - jedini prijatelji na ovom prozoru na Cvjetnom.* Studenti, zalijevajte svoje povrće - ove rajčice izgledaju tužnjikavo!* Ne znamo nosi li iste patike jedna osoba, ali vidi se da voli sport i eleganciju...Koristeći prozorske klupčice na ovaj funkcionalan i kreativan način, na ovaj jednostavan, životan, (nekima možda i neprimjeren) način svakako daju svoj pečat domskim prozorima. Uostalom, znamo da mjesta za odlaganje stvari nikad dosta, a pogotovo to vrijedi za skromne studentske sobice u kojima je svaki centimetar prostora bitan.

Ivana Petrić
foto: Martina Trbuščić/MojFaks


prozoristudentski domdomprozor


Prati nas na Instagramu!