V.K. u Vijesti

Zbog COVID potvrda veliki zagrebački fakultet odgodio promocije: 'Predlažemo svim studentima da se cijepe...'

Krenulo je vrijeme promocija. I dok je dan dio fakulteta svoje održava uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, s FER-a javljaju kako se njihova promocija odgađa.

8. srpnja 2021 17:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako stoji u obavijesti na njihovim službenim stranicama, Fakultet elektrotehnike i računarstva ipak odgađa svoje promocije u ljetnome periodu. Naime, oni su još početkom lipnja stavili obavijest kako će se promocije za sve prvostupnike i magistre inženjerstva koji su diplomirali u akademskoj godini 2019./2020. održati u drugoj polovici srpnja. No, početkom ovog tjedna su obavijestili kako su promocije koje su trebale biti sljedeći tjedan odgođene najranije do rujna.


Zbog potvrda o cijepljenju i plaćanju testova


"Naime, u vrijeme najave promocija, prateći epidemiološku situaciju, bilo je realno očekivati da će zbog pada broja zaraženih i preminulih od posljedica zaraze mjere biti olakšavane i da će se promocije moći nesmetano održati na uređenom otvorenom prostoru. Zbog organizacijskih razloga, datum smo morali odrediti barem šest tjedana prije planirane promocije te smo vas o tome odmah obavijestili, kako biste događaj i vi mogli planirati", stoji u obavijesti.


>>>18 godina kasnije: Objavila fotografiju s promocije sa svojim ocem – svake godine u isto vrijeme postane viralna<<<


Kako podsjećaju, od 1. srpnja uvedena je obveza predočavanja potvrde o cijepljenju ili o preboljeloj bolesti ili negativnog testa za sve osobe koje sudjeluju na javnom događaju većem od 100 ljudi.


Za odgodu su čak naveli nekoliko razloga. "Naše četiri promocije trebale su svaka okupiti 1000 sudionika, tako da smo dovedeni u situaciju da zbog nedovoljne procijepljenosti prema našim procjenama značajan broj studenata ne bi mogao sudjelovati na svojoj promociji, a od preostalih studenata ne bi moglo biti prisutno više od pola prijatelja i obitelji ili bi svi oni bili izloženi značajnom financijskom trošku testiranja", smatraju na FER-u te nadodaju kako je promocija pravo svakog studenta koji je završio svoj studij, stoga su odlučili otkazati promocije najranije do rujna.


>>>Promocije idu dalje: Krajem tjedna kapice u zrak bacaju 334 studenta dubrovačkog Sveučilišta<<<


Pozivaju na cijepljenje


S FER-a pozivaju na cijepljenje, ali također naglašavaju kako ne osuđuju ni osobe koje odbiju cijepljenje. "Cijepljenje je stvar informirane odluke svakog od nas. Predlažemo svim studentima i članovima njihovih obitelji da se cijepe, jer to smatramo racionalnim i odgovornim činom. Ne osuđujemo nikog tko donese suprotnu odluku i te osobe ne želimo diskriminirati ni po kojoj osnovi", navode za kraj.

Još vijesti