Vodič za brucoše

[EKSKLUZIVNO] Ove godine čeka nas Sveučilišna brucošijada, ali uz rigoroznu kontrolu studenata na ulazu

MojFaks | Vodič za brucoše, 23.09.2021., Autor: Vanessa K.U pregovorima je organizacija sveučilišne brucošijade!
Foto: shutterstock by astarot

U tijeku su razgovori o organizaciji Sveučilišne brucošijade. Evo detalja.

Ovogodišnja generacija brucoša nada se da će doživjeti studentski život kao i sve generacije dosad: uz ispijanje kave ispred fakulteta, potpisivanje kolega koji nisu prisutni na predavanjima, studentske srijede, druženja i tulume koji se organiziraju samo za njih – brucošijade.


Nakon što su zbog lockdowna i korone "izgubili" dvije godine svog odrastanja i srednjoškolskog obrazovanja koje su odradili u modificiranom obliku te svakako uz reducirano druženje s vršnjacima, stižu i dobre vijesti što se društvenog života i upoznavanja kolega tiče.


Naime, kroz razgovor s Mihovilom Miokovićem, predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu o cijepljenju studenata ispred studentskih domova, ali i o nagradama za 'cjepiše', Mihovil nam se spomenuo i dodatnu, dobru vijest.


>>>Kreću 'cijepni punktovi' ispred 2 velika zagrebačka doma: 'Cjepiše' dobivaju besplatan obrok – evo i rasporeda<<<


Brucošijada kao motivacija za cijepljenje?


Kako kaže, u razgovarali o simboličnim nagradama za studente koji su se cijepili ili će to učiniti na cijepnim punktovima koji će se sljedećeg mjeseca organizirati ispred dva velika zagrebačka doma, SD-a "Stjepan Radić" ("Save") i SN-a "Cvjetno naselje", organizacija Sveučilišne brucošijade spomenula se kao dodatni motivator za sve trenutne studente.


>>>Opći povratak na kontaktnu nastavu? Ministar tvrdi: 'Fakulteti su spremni za dolazak studenata'<<<


 "Upitao sam bismo li mogli motivirati studente i pomoću Sveučilišne brucošijade. Planiramo organizirati Sveučilišnu brucošijadu sredinom studenog", otkrio nam je.


Rigorozne kontrole na ulazu


Napominje da će brucošijadi moći prisustvovati samo studenti s COVID-potvrdom ili pak negativnom PCR testom. "Planiramo biti dosta rigorozni po ovom pitanju provjeravanja potvrda za razliku od stalih klubova gdje 'gledaju kroz prste' ljudima", kazao je Mihovil za MojFaks uz naglasak kako će se događaj održati u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


sveučilišna brucošijadaMihovil MiokovićStudentski zbor Sveučilišta u Zagrebubrucošibrucošijade u Zagrebu


Prati nas na Instagramu!