P.S. u Akademska četvrt

FPZG proslavio rođendan: Posebno emotivno bilo je čuti govor bivšeg studenta – danas gradonačelnika Zagreba

Fakultet političkih znanosti slavi 60 godina postojanja.

4. studenog 2022 15:21

60-ti rodendan FPZG-a - 9 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 8 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 7 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 6 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 5 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 4 Foto: MojFaks

„Meni je drago da će i dobar dio nas starijih nastavnika družiti se sa studentima, to je jedinstvena prigoda da budemo zajedno. Tako da mi je drago da imamo i ovaj ozbiljan dio, ali i manje ozbiljan dio. Fakultet je to zaslužio, a mi smo uvijek bili vrsta alternative“ – rekao je za MojFaks profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka, prof. dr. sc. Božo Skoko. Komentirao je „party“ Fakulteta političkih znanosti na kojem će i osobno prisustvovati.

Večeras „party“ profesora i studenata

Nije jedini koji se veseli proslavi 60-tog rođendana Fakulteta političkih znanosti, a proslava je počela službeno danas. Jutros je održana svečana sjednica i podjela dekanovih nagrada povodom rođendana FPZG-a, a večeras se održava i fakultetski „party“ u Katranu, na kojeg su pozvani svi profesori, ali i studenti.

Osim izv. prof. dr. sc. Andrije Henjaka, dekana Fakulteta političkih znanosti, prodekana i profesora istog fakulteta, na sjednici smo imali priliku vidjeti i mnoga poznata lica.

To je bio predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i mnogi drugi.

Gradonačelnik Grada Zagreba nostalgičan

Ne samo da su prisustvovali, već su i uputili nekoliko riječi svim nazočnima povodom 60-te obljetnice Fakulteta političkih znanosti. Tomislav Tomašević se prisjetio svojih dana kada je studirao upravo na ovom fakultetu.

„Kada vidim dvoranu i profesore u njoj, mislim da sam trebao spremiti esej ili izlaganje i onda shvatim da više nisam student, već da trenutno imam neku drugu ulogu“ – rekao je.

Naveo je i kako mu je posebno drago što je prisustvovao ovom svečanom događaju jer je i sam bio dio fakulteta, a napomenuo je kako njemu FPZG ima posebnu ulogu u životu, a i da će uvijek imati.

 

60-ti rodendan FPZG-a - 9 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 8 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 7 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 6 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 5 Foto: MojFaks

60-ti rodendan FPZG-a - 4 Foto: MojFaks

Dekan FPZG-a istaknuo glavne vrijednosti

Andrija Henjak istaknuo je neke važne uloge koje imaju studenti, ali i profesori na studijima politologije i novinarstva.

„Mi smo vezani uz društvo u kojem djelujemo i sva društva oko nas su različita. U tom smislu, istraživanja koja mi provodimo moraju biti kontekstualno specifična“ – napomenuo je.

Dekan je napomenuo i da studenti FPZG-a vrlo brzo nalaze posao nakon stečene diplome, a za njih to predstavljala veliki izvor motivacije koja im pomaže da u budućnosti budu još bolji te da se drže tog smjera unutar kojeg se trebaju razvijati.

Dodaje i činjenicu da je FPZG tijekom godina drastično smanjio upisnu kvotu za oba studija, a smatra da se zbog toga povećala kvaliteta rada.

Zoran Milanović posebno pohvalio studij politologije

S time se složio i predsjednik Zoran Milanović koji se posebno naglasio da i više no pohvaljuje smanjenje upisne kvote studenata, prvenstveno zbog jačine znanja i kvalitete rada koja se time dobiva. Tijekom svojeg govora, predsjednik je posebno pohvalio i jedan studij na FPZG-u.

„Politolozi su nešto najpismenije što postoji, upravo to je produkt ovog fakulteta“ – spomenuo je, a dotaknuo se i studenata novinarstva, kao i hrvatskih medija generalno.

„Niste vi odgovorni za katastrofalno stanje u hrvatskim medijima, ali hvala Bogu da postoje Srbija i neke drugi države, jer su oni još gori od nas“ – napomenuo je.

Naposljetku, svima je poslao snažnu poruku i uputio misao koju on želi studentima Fakulteta političkih znanosti. Rekao je da im želi da krvavo tragaju za istinom jer nije slučajno da je upravo FPZG prvi osnovani fakultet iz područja političkih znanosti u Hrvatskoj, ali i šire.

„Trebalo je vremena da društvo ne sazrije, nego da se razvije u određenom smjeru“ – napominje.

Profesori FPZG-a uputili lijepe riječi

Nije Milanović bio jedini koji je uputio lijepe riječi fakultetu, već su to napravili i brojni njegovi profesori. Jedan od njih je i dr.sc. Marin Galić, profesor Fakulteta političkih znanosti.

„Fakultetu za rođendan želim da doživi još najmanje 60 godina, za početak, a drugo ovo što je rekao i dekan, da se profilira u instituciju koja će biti mjerilo za izvrsnost, kako na politološkom planu, tako i na medijskom, odnosno novinarskom“ –zaključio je Galić.

vezano Hodnik, Fakultet političkih znanosti Akademska četvrt Prvi online upisi na ovom zagrebačkom faksu: Evo što o tome misle tete iz referade

vezano Preminuo je cijenjeni profesor FPZG-a Vijesti Iznenada preminuo cijenjeni profesor s FPZG-a: Evo po čemu će ga zauvijek pamtiti
 

Još vijesti