P.S. u Nakon predavanja

Održana radionica o mentalnom zdravlju na FPZG-u: Studenti imali priliku evaluirati svoje psihičko stanje

Radionicu i predavanje organizirao je Studentski zbor u sklopu projekta „Zima solidarnosti“.

20. prosinca 2023 16:44
Radionica o mentalnom zdravlju na FPZG-u

Radionica o mentalnom zdravlju na FPZG-u Foto: Jakov Zucić/MojFaks

Novi saziv Studentskog zbora Fakulteta političkih znanosti ove godine prvi puta provodi projekt pod nazivom „Zima solidarnosti“. Radi se o nizu aktivnosti, radionica i predavanja tijekom prosinca, a akontacija za sve navedeno iznosi 2 eura po studentu.

Sudjelovanje na aktivnostima se plaća, ali u svrhu donacija za fakultetske udruge, medije i sportske ekipe Fakulteta političkih znanosti. Tako su već do sad proveli večer društvenih igara, kvizove znanja, filmske večeri, karaoke i mnoge druge aktivnosti, a jučer je održano i edukativno predavanje, odnosno radionica o mentalnom zdravlju na temu emocionalne pismenosti.

Studenti evaluirali svoje zdravlje

Gošća predavanja bila je magistra psihologije, Tessa Goldstein, koja je studentima, i drugim nazočnim gostima, približila ideje, pristupe i koncepte kongitivno bihevioralne terapije, o čemu je za MojFaks više rekao student Jakov Zucić, član zbora i član etičkog povjerenstva Studentskog zbora Fakulteta političkih znanosti.

„Gošća nam je pomogla oko razjašnjavanja mitova i predrasuda o mentalnom zdravlju, nakon čega su i sami studenti imali priliku samostalno evaluirati svoje mentalno zdravlje pomoću standardiziranih obrazaca“, napomenuo je Jakov.

Ovo je ujedno bila i zadnja aktivnost projekta „Zima solidarnosti“ koja predstavlja hvalevrijednu inicijativu Studentskog zbora Fakulteta političkih znanosti.

„S obzirom na pristupačnost i sadržajnost ove aktivnosti, sigurni smo da će i u budućnosti biti prilike za provedbu ovakvih i mnogih drugih događaja“, spominje Jakov.
 

Još vijesti