M. P. u Akademska četvrt

Doktorica medicine o najgorim kolegijima na faksu: „Anatomija je najgori kolegij koji postoji“

Studij je završila u Splitu.

30. listopada 2023 13:30
Iskustvo influencerice Magdalene Ivić

Iskustvo influencerice Magdalene Ivić Foto: Canva

Influencerica Magdalena Ivić je završila Medicinski fakultet u Splitu, a na TikToku (skinlosophy.com) je prati više od 10 tisuća korisnika. Na svom profilu često objavljuje savjete o njezi kože i o iskustvu tijekom studija.

Nedavno je objavila videozapis gdje govori o težini kolegija na Medicinskom fakultetu u Splitu, a to je jedno od najčešćih pitanja koje dobiva od korisnika na društvenim mrežama. Na početku videozapisa je naglasila da je to samo njezino iskustvo i da tako ne mora biti svima koji upišu taj fakultet.

 

@skinlosophy.com Long story short, bilo ih je puno #skinlosophy #vlog #vlogerica #danuzivotu #medicina #dermatologija #faks #danuzivotustudentamedicine #anatomija #ucenje #fakultet ♬ That Couch Potato Again - Prod. By Rose

 

Za nju je cijela prva godina bila „katastrofa“, na prvoj godini se sluša Anatomija i s razlogom govore da je to najgori kolegij koji postoji. Bivša studentica Medicine smatra da je navedeni kolegij psihički težak jer cijelo vrijeme učiš, a na kraju „nikad ništa ne znaš“, ali kada to prođe sve bude lakše.

Također, za nju je bila komplicirana i Kirurgija jer moraš učiti stvari koje uopće nemaju veze s kirurgijom, a kao „najdraže“ ispitno pitanje je bilo: „Kolika je debljina zida u kirurškoj sali?“. Za nju je najgori kolegij bila Fizika, ali kako kaže sama je kriva jer nije voljela učiti tu vrstu gradiva. Na samom kraju videozapisa pitala je pratitelje za mišljenje i da u komentarima napišu koji su njima bili najgori i najbolji kolegiji na medicini.

Još vijesti