V.K. u Laganini

[VIDEO] Profesor medicine crta kao umjetnik: Njegovi studenti polažu anatomiju iz prve – pogledajte zašto

Studenti na njegovom predavanju na poseban način uče anatomiju ljudskog tijela...

5. Siječnja 2022 14:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svaki fakultet ima onaj jedan kolegij koji je najteži svim studentima, a za kojega slovi da si diplomirao, jednom kad ga položiš. Na primjer, na pravnim fakultetima poznato je da su Ustav i Rimsko pravo iznimno teški za položiti, dok je na studiju medicine to kolegij Anatomija.


Anatomija je zapravo noćna mora svakog studenta medicine – osim što moraju znati locirati i vizualizirati svaku kost, zglob, tetivu i organ, nerijetko moraju znati i pripadajuće nazive na latinskom. U obimnoj literaturi uče iz detaljnih crteža i skica ljudskoga tijela do najsitnijih detalja no ni to nekada nije dovoljno pa se polaganje ovog ispita često odgađa za iduću godinu, pa onu iduću i tako dalje.


>>>[VIDEO] Studentica medicine usred hokejaške utakmice članu ekipe dijagnosticirala tumor i spasila mu život<<<


Chuan-Bin Chung profesor je anatomije na medicinskom koledžu "Xiamen" koji koristi drugačiji način učenja. On naime, do najsitnijeg detalja crta svaku kost u ljudskom tijelu koristeći se samo metodama "stare škole": crta na ploči kredom, bez smartboardova ili projektora. Profesor prvo koristi krede u bojama za ocrtavanje gdje će se kostur nalaziti da bi potom bijelom kredom i ravnalom iscrtao nevjerojatno precizan i točan prikaz ljudskog skeleta.




"Na satu anatomije studenti mogu crtati vlastitim rukama, pa oni kroz proces crtanja formiraju dugoročno pamćenje, a ne da zaborave ove važne ljudske strukture", kaže profesor Chung za archyde.com


>>>[FOTO] WOW! Studenti agronomije imaju talenta: Nećete vjerovati kakve su slike izradili<<<


Kako nastavlja profesor, pažnja studenata je na višem nivou nego na klasičnim predavanjima. "Ako gledate u crtež iz knjige, oni izgledaju kao najobičnije slike i ne daju vam pravo razumijevanje kako izgleda ljudsko tijelo. Ali, kada crtam sama, potpuno razumijem strukturu", komentirala je studentica.


>>>[FOTO] I ne, nije gol: Profesor drži instrukcije iz matematike na popularnoj stranici 'za odrasle' – Pornhubu<<<




"Imamo knjigu, ali ju ne čitamo nego ju crtamo. Studenti koji se specijaliziraju u ovom području ne mogu samo pročitati sliku ili tekst. Umjesto toga, mi učimo na način da to sami crtamo. Na mojim predavanjima studenti moraju sami nacrtati ono što im demonstriram na ploči", pojašnjava profesor koji radi na fakultetu tek pet godina.


Njegovim je studentima njegova preciznost bila fascinantna, stoga su fotografirali profesorova "umjetnička djela" i ona su vrlo brzo postala viralna. I sam profesor ima Youtube kanal na kojem broji preko 17 tisuća pratitelja, na Facebooku je sakupio oko 73 tisuće pratitelja, a na Instagramu broji preko 22 tisuće pratitelja.




Izvor: archyde.com

Još vijesti