P.S. u Akademska četvrt

Zgrade ovog uglednog zagrebačkog fakulteta obnavljat će se dvije godine: Pogledajte kako sada izgledaju

Neki zagrebački fakulteti, poput ovih, krenuli su sa sanacijom prostora oštećenim u zagrebačkom potresu 2020. godine.

12. Siječnja 2023 14:43
Obnova objekata Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Obnova objekata Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Foto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu via Facebook/Facebook

Uskoro će proći čak tri godine od zagrebačkog potresa, a pojedini fakulteti su u tijeku obnove ili još uvijek čekaju da ista započne.

Podsjetimo, krajem studenog prošle godine, studenti Akademije likovnih umjetnosti preseljeni su u prostorije Jadran filma, s obzirom na to da su njihovi prostori, stradali u potresu, označeni „crvenom oznakom”.

Sanacija započeta još prošle godine

Osim njih, preselili su se i studenti Fakulteta političkih znanosti i to u prostorije business centra Importanne galleria na Iblerovom trgu, kao i studenti zagrebačkog prava koji su preseljeni u dvorane kina Cinestar u Branimirovoj ulici. Sličnu sudbinu imao je i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, s obzirom na to da je kod njih stradalo čak nekoliko objekata unutar kojih se provodila nastava.

Kako objavljuju na Facebook profilu Medicinskog fakulteta, ali i na službenim stranicama, sanacija se nastavlja. U listopadu prošle godine obnova je krenula na objektu Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ na zagrebačkoj Šalati, a sada će na istoj lokaciji sanacija započeti i na drugom objektu, gdje su smješteni Zavod za biologiju, Zavod za fiziologiju, Zavod za histologiju i Zavod za kemiju.

Kako navode, obnova je financiranja iz programa Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećenje potresom, a procjenjuje se da će sanacija, kao i kompletna obnova trajati otprilike dvije godine.

izvor: mef.unizg.hr

Još vijesti