V.F. u Akademska četvrt

Profesor s Medicinskog fakulteta u indeksu pronašao novčanice

Nije kako izgleda...

27. veljače 2024 15:15
Novčanice u indeksu

Novčanice u indeksu Foto: Dušan Milisavljević/Facebook/Screenshot

Jedan profesor s Medicinskog fakulteta u Nišu je nedavno izazvao pozornost javnosti svojom objavom na Facebooku. Naime, objavio je fotografiju novčanica u studentskom indeksu. Iako ste sada vjerojatno pomislili da je neki student pokušao diskretno potkupiti profesora i osigurati si prolazak na ispitu, ipak nije riječ o takvom slučaju.

Profesor Dušan Milisavljević s Medicinskog fakulteta u Nišu je u indeksu pronašao novčanice od 10 dinara i 10 denara. Mnogi studenti imaju stvari i rituale za koje vjeruju da će im donijeti sreću na ispitu poput sretne kemijske olovke, sretnih čarapa ili pak mjesta u dvorani koje donosi sreću onome koji sjedne ondje tijekom ispita.

Ovi studenti su u svoje indekse stavili upravo novčanice od 10 dinara i 10 denara za sreću, kako bi dobili desetke na ispitu, što je najviša ocjena na srpskim fakultetima.

„Ispitni rok siječanj/veljača. Par indeksa i novčanice od 10 dinara i 10 denara u indeksu. Kažu, to je za sreću da dobiju desetke. Profesor želi svima sreću ali za polaganje ispita je potrebno ozbiljno učenje, a ne praznovjerje“, napisao je profesor u objavi.

Još vijesti