M. P. u Akademska četvrt

Razočarani stanari jednog studentskog doma: „Tople vode nikada nemamo, a privatnost ne postoji“

Smještaj u domovima najjeftinija je opcija za studente, ali često ne i najbolja.

13. travnja 2023 16:06
Osijek iz zraka.

Osijek iz zraka. Foto: Ivan Nemet via Shutterstock

Na adresu redakcije Net.hr javili su se nezadovoljni stanari studentskog doma u Osijeku i opisali kvalitetu života u spomenutom okruženju. Smještaj u domovima najjeftinija je opcija za studente, ali često ne i najbolja. Takav smještaj ima puno prednosti, ali tu su i nedostatci.

Jedan student spomenutog doma želio je podijeliti svoju priču s medijima i ispričati svoje, ne baš pozitivno, iskustvo. U pismu je spomenuo kako studenti nisu zadovoljni s kvalitetom života u tom domu, a na početku ove akademske godine dočekalo ih je i poskupljenje smještaja.

Student dodaje: „Dugo sam šutio misleći da će se stvari u skorije vrijeme poboljšati, no to se nije dogodilo niti će se dogoditi. Živim u studentskom domu u Osijeku i ne mogu više šutjeti.“ Razočarani stanar doma govori da svako novo pravilo smanjuje kvalitetu njihova života u domu.

Mladić ističe da je prije bilo moguće dovesti nekoga u goste na pet noćenja mjesečno, a sada su to smanjili na dva noćenja godišnje. Druga stvar koja je naljutila studente jest dodatno plaćanje nastalih kvarova i šteta. U slučaju da se umivaonik zaštopa, studenti moraju platiti 15 eura.

Ono što je zabrinjavajuće jest da stanarima nisu osigurane osnovne stvari, tijekom zime je toliko hladno da se moraju pokriti s nekoliko deka, a još jedan problem je nedostatak privatnosti jer nemaju zavjesa. Studenti su nezadovoljni jer stanari novog paviljona imaju sve osnovne uvjete, a plaćaju jednaku cijenu.

Iz Studentskog centra u Osijeku odgovorili su na upit o kvaliteti smještaja, većinu činjenica su negirali te rekli kako i stari i novi dom imaju svoje prednosti i nedostatke, stoji na net.hr.

Još vijesti