M. P. u Akademska četvrt

Najveća studentska udruga predstavila prvi priručnik za studente i mlade, a evo o čemu je riječ

Rezultat trogodišnjeg projekta

26. listopada 2023 11:53
Odvaži se i provedi semestar daleko od kuće!

Odvaži se i provedi semestar daleko od kuće! Foto: Canva

Poznata studentska udruga, Erasmus Student Network Croatia (ESN), je u Zagrebu organizirala predstavljanje prvog priručnika o mobilnosti. Naime, priručnik je namijenjen studentima i mladima te sadrži veliku većinu programa mobilnosti, a nastao je u partnerskoj suradnji ESN-a i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Ovo je rezultat trogodišnjeg projekta, a iniciran je upravo sa željom da se informiranjem o prilikama za odlazak na mobilnost veći broj studenata i mladih u Hrvatskoj odvaži na mobilnost te time obogati sebe i društvo u cjelini, piše na ampeu.hr.

Inače, ESN je najveća studentska udruga u Europi koja se zalaže za podizanje kvalitete međunarodnog obrazovanja i mobilnosti, uz poticanje razumijevanja među kulturama i stvaranje pozitivnih promjena u društvu. Ova volonterska udruga pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu i organizira brojne kulturne, sportske, edukacijske i zabavne aktivnosti.

Isto tako, od koristi je i za one studente koji žele provesti jedan semestar negdje izvan Hrvatske i nudi im osnovne informacije o programu, a samim time i povezuje nove i stare „odlazne“ studente.

 

Još vijesti