M. P. u Akademska četvrt

Pohvale ovim studentima! Sada svako stablo u gradu ima svoju osobnu iskaznicu

Pokazuje ključne podatke za održavanje i izgradnju novih javnih zelenih površina.

3. srpnja 2023 16:00
Zelenilo grada Zagreba

Zelenilo grada Zagreba Foto: Ilija Ascic/Shutterstock

Studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu su izradili kartu koja sadrži virtualni uvid u zelene površine grada Zagreba.

Naime, sada svako stablo u gradu ima svoju osobnu iskaznicu koja sadrži sve bitne informacije. Osobna iskaznica pokazuje ključne podatke za održavanje i izgradnju novih javnih zelenih površina, a te informacije su od važnosti za urbane šumare.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fakultet šumarstva i drvne tehnologije (@fsdt_zagreb)

 

Riječ je ustvari o inovativnom GIS sustavu koji je namijenjen za upravljanje prostornim podacima, a sadrži bazu podataka koja je nužna da bi komunalno poduzeće moglo što kvalitetnije održavati zelene površine. Također, baza služi zbog planiranja budućih zahvata u što spada izgradnja ili obnova vodovodne mreže, kanalizacije, tramvajske pruge i slično.

Ova digitalna zbirka zagrebačkog drveća vrijedni je projekt marljivih studenata ovoga fakulteta, a zahvaljujući njima sada svako stablo ima svoju osobnu iskaznicu. Sustav i virtualni uvid, kao i latinske nazive drveća, možete vidjeti na poveznici koja se nalazi u opisu Instagram profila.

Još vijesti