P.S. u Akademska četvrt

Studenti veterine zarazili se na praktičnoj nastavi: „Loši higijenski uvjeti poznati su od prije“

Dekan Veterinarskog fakulteta tvrdi da još uvijek ne znaju koji je uzrok dobivanja groznice.

19. Siječnja 2023 15:05
Na istom mjestu već su prethodno zabilježena kožna oboljenja kod studenata.

Na istom mjestu već su prethodno zabilježena kožna oboljenja kod studenata. Foto: FXQuadro/Shutterstock

Ne tako lijepe vijesti stižu nam iz susjedne Bosne i Hercegovine. Studenti Veterinarskog fakulteta u Sarajevu zarazili su se, takozvanom, „Q groznicom“ tijekom nastave na Poljoprivrednom dobru Butmir.

Kako piše Klix.ba, razboljelo se otprilike 20-ak studenata, a njih četvero je i potvrđena zaraza navedenom groznicom. Ista je kod studenata popraćena simptomima poput izrazito visoke temperature, jake glavobolje, malaksalosti i znojenja, a podsjeća na gripu.

Dekan opovrgava uzrok groznice

Do ove bolesti dolazi prilikom direktnog susreta i kontakta sa životinjama, iako dekan Veterinarskog fakulteta, Muhamed Smajlović, govori da njihovo oboljenje još uvijek ne mogu direktno povezati s nastavom koja je izvedena na Poljoprivrednom dobru Butmir.

„Previše je rano da se o tome uopće govori. Mi smo već pokrenuli analizu, uzoraka koji dolaze i obustavili nastavu. Iako nemamo veze s tim, obustavili smo sve i prešli na druge nastavne baze“, rekao je dekan.

Kako navode prema svjedočanstvu studenata, na već spomenutom Butmiru su i ranije primijećeni loši higijenski uvjeti te je prethodno već bilo zabilježeno kožno oboljenje kod pojedinih studenata.

izvor: www.klix.ba
 

Još vijesti