V.F. u Akademska četvrt

Umirovljenik planira upisati faks sa 76 godina: „Mladi trebaju znati da će školovanje uvijek dati rezultate“

U mirovini je stekao i diplomu srednje škole.

20. lipnja 2023 13:33
Želi ostvariti san.

Želi ostvariti san. Foto: Vasily Koloda/Unsplash

Mnogi nakon mature ne upadnu na željeni fakultet pa odluče pauzirati godinu ili upišu faks koji im nije bio prvi izbor pa se onda kasnije prebace. Kad iduće godine upišu željeni faks, bude im pomalo neugodno jer su godinu dana stariji od većine studenata.

Naravno, uvijek na faksu postoji onih nekoliko studenata koji su se upisali tek u srednjim ili kasnim dvadesetima i, iako su samo malo stariji od svojih kolega, vjerojatno se osjećaju kao starci. Ako imaš volje, za upisivanje faksa nikad nije kasno.

Ahmet Riza Ocal je umirovljeni policajac koji živi u Elazigu u Turskoj, odlučio je ostvariti svoj san i upisati fakultet. Ahmet ima 76 godina i otac je troje djece, a rekao je kako je odlučio polagati Ispit za visokoškolske ustanove.

Priznao je kako tijekom života nije uspio upisati fakultet, ali otkako je u mirovini, razmišlja o studiranju.

Želi biti primjer mladima

„Nakon odsluženja vojnog roka, kao maturant imao sam pravo stupiti u policijsku profesiju. Nakon početka karijere i zasnivanja obitelji nisam mogao nastaviti školovanje. Izgubio sam sina. Nakon što sam otišao u mirovinu, polagao sam ispite da ostvarim san i tada sam stekao diplomu srednje škole“, prenosi Bosnainfo.ba.

Istaknuo je i da svojim trudom i upornošću želi biti primjer drugima, posebno mladima, a svim ljudima savjetuje da se stalno obrazuju i usavršavaju.

„Želim pokazati svim mladim ljudima da nikad nije kasno za školovanje. Mladi trebaju znati da će školovanje uvijek dati rezultate“, zaključio je Ahmet.

Izvor: Bosnainfo.ba

Još vijesti