M. P. u Akademska četvrt

Algebra pokreće novi studij! Prvi stručni kratki studij za koji ne treba državna matura

Studenti stječu titulu stručnog pristupnika/ce.

21. srpnja 2023 12:09
Visoko učilište Algebra

Visoko učilište Algebra Foto: Visoko učilište Algebra/Facebook

Visoko učilište Algebra pokreće prvi stručni studij iz područja internetskih komunikacija, a studenti koji završe dvogodišnji kratki studij stječu titulu stručnog pristupnika/ce Internetskog marketinga.

Nakon završenog studija studenti imaju priliku obrazovanje nastaviti na prijediplomskom studiju Digitalnog marketinga. Ovim potezom je otvorena mogućnost onima koji su završili bilo koju strukovnu školu i nisu polagali državnu maturu da krenu prema pristupničkoj razini.

Ova mogućnost je otvorena donošenjem novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, a završetkom kratkog studija studenti mogu nastaviti i prema prvostupničkoj ili magistarskoj diplomi.

Ovaj studij otvara priliku svim onima koji žele dalje razvijati svoju karijeru u području marketinških komunikacija s naglaskom na internetske komunikacijske kanale, a samim time i prekvalificirati se uz nekog drugog područja u polje suvremenih komunikacija, oglašavanja i marketinga.

Završetkom stručnog kratkog studija studenti će steći 120 ECTS bodova, sistem kratkog studija je usvojen iz razvijenih zemalja sjeverne Europe i predstavlja novi korak u razvoju visokog obrazovanja, stoji na emedjimurje.net.hr.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

 

Još vijesti