L.B. u Akademska četvrt

Zbog nevjerojatnog razloga zatvorena menza na FSB-u: Iz SC-a najavljuju žalbu na odluku Državnog inspektorata

Vijest o zatvaranju menze u sklopu Fakulteta strojarstva i brodogradnje jučer u predvečernjim satima iznenadila je studente.

24. studenog 2022 12:48
Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu

Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu Foto: Darko Ba, MojFaks

Kako objavljuju iz Studentskog zbora FSB-a, „izbacili su studente iz menze tijekom ručka“ uz nesvakidašnje obrazloženje da su u menzi „stropovi preniski”.

Studenti ukazuju na apsurd situacije tvrdeći da to očito „dosad nije bio problem”.

Zbog toga su sinoć pozvali na okupljanje pred fakultetom, uz roštilj i vješte kolege grill-majstore koji danas od 12 sati hrane gladne sve dok se ne pojede posljednji komad mesa.

„Rješenje o MTU imamo, najavljujemo žalbu”

Kako doznajemo od Mirka Bošnjaka iz zagrebačkog SC-a, odluka o privremenom zatvaranju restorana dolazi iz Državnog inspektorata, na koju planiraju uložiti žalbu jer Sveučilište u Zagrebu i pripadajući mu Studentski centra posjeduju Rješenje Gradskog ureda za gospodarstvo kojim su utvrđeni minimalni tehnički uvjeti prostora za obavljanje usluga prehrane studenata.

„Posjedujemo Rješenje Gradskog ureda za gospodarstvo, Odjela za upravno pravne poslove, Odsjeka za utvrđivanje minimalno tehničkih i drugih uvjeta za obavljanje gospodarskih djelatnosti od 08.12.2005. godine, kojim je utvrđeno da prostor i oprema ugostiteljskog objekta Sveučilišta u Zagrebu, tj. Studentskog centra u Zagrebu ispunjavaju minimalne uvjete glede uređenja i opreme ugostiteljskih objekata, usluga te zdravstvene i druge uvjete u prostoru u Zagrebu, Ivana Lučića 5 (Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje) za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz skupine restorani, vrsta restorana brze prehrane“, odgovaraju nam iz Ureda ravnatelja SC-a.

Napominju da od datuma izdavanja predmetnog Rješenja, u prostoru nisu rađene nikakve preinake niti je došlo do promjena u procesu rada.

O ovom su se problemu očitovali i iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, čiji je predsjednik Ivan Pavao Boras i sam student ovog fakulteta.

Naime, kako piše Nacional, uputili su dopis i glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću iz Državnog inspektorata ukazujući na apsurd situacije i potrebu otvaranja menze.

Crv koji je prelio čašu?

Epilog je ovo „afere šnicla”, koja je u javnost dospjela zbog neprimjerenih dodataka pohu koji su nalikovali na crve. Zbog medijske eksponiranosti fotografija, ali i sve glasnijeg nezadovoljstva studenata, na teren su izašli i državni inspektori koji su utrvdili da se ne radi o crvima nego zrncima riže.

Nakon ovog događaja, razgovarali smo i sa zemjenicom predsjednika Studentskog zbora u Zagrebu koja tvrdi da je hrana u zagrebački menzama „nedostojna atudenata, budućih nositelja gospodarstva naše zemlje”.

vezano Intervju s Mateom Vasilj za mojfaks.hr portal Nakon predavanja „Hrana u zagrebačkim menzama nedostojna je studenata, budućih nositelja gospodarstva“ – otvoreno o problemima studenata

vezano Vjerujete li da je ovo moguće? Akademska četvrt [FOTO] Gužvama nema kraja: Ovo su fotke najduljih redova pred zagrebačkim menzama

vezano Ogromne gužve i pad sustava za naplatu obilježili su sinoćnju večeru na Cvjetnom... Akademska četvrt [FOTO] Krahirao sustav na Cvjetnom: Menza radila do iza 22 sata, tete uzimale iksice, čekalo se dulje od sat vremena...

Još vijesti