M. P. u Karijera

Zašto pripadnici generacije Z odbijaju poslove? „Ovisi samo o tome osjećam li dobru energiju“

Smatra se da su osjetljiviji od prošlih generacija.

21. rujna 2023 11:04
Pripadnici generacije Z

Pripadnici generacije Z Foto: Canva

Za pripadnike generacije Z se smatra da su osjetljiviji od prošlih generacija i da se po mnogo čemu razlikuju od starijih. Mišljenja su podijeljena, ali kao i svaka generacija – nose određena obilježja koja manje više obuhvaćaju sve pripadnike iste.

Pojedinci su uvjereni da pripadnici spomenute generacije ništa ne toleriraju i da su uvijek spremni iznijeti svoje mišljenje pred svima, a često se i govori o tome kako imaju totalno drugačiji pristup poslu. Za NY Post su podijelili svoje razloge zbog kojih ne prihvaćaju baš svaki posao, a razlozi su vrlo specifični.

Po njihovim odgovorima se može zaključiti da žele posao koji njima odgovara i ne srame se postaviti svoje uvjete. Jedna je djevojka objasnila da njezin izbor ovisi samo o tome „osjeća li dobru energiju“ prije nego što prihvati novi posao. Što bi značilo da neće prihvatiti posao ukoliko šefovi ne prođu njezin test vibracija. Druga djevojka je istaknula da neće raditi ukoliko se od nje traži da čisti vlastiti ured jer su za to zadužene čistačice.

Jedan od sugovornika je rekao da ne želi raditi negdje gdje postoje pravila odijevanja jer ljeto je vrijeme za majice bez rukava, dok je jedna djevojka otkrila da ne bi prihvatila posao ako ne nosi neke „povlastice“ poput članske iskaznice za teretanu.

Bilo kako bilo, svaki radnik ima svoja prava, „ali se uvjeti ne bi trebali pomiješati s pravom“ rekao je osnivač i izvršni direktor Employment Heroa, prenosi index.hr.

Još vijesti