M. P. u Karijera

Student i poduzetnik! Pokrenuo posao ekološkog pranja automobila i to na adresi naručitelja

Zelena poslovna rješenja.

4. listopada 2023 13:41
Pranje automobila

Pranje automobila Foto: Canva

Zaštita okoliša je postala važan zadatak za sve ljude ovoga svijeta, a uz ekologiju danas se sve češće spominje i održivi razvoj. Okoliš je moguće dugoročno očuvati, a poduzetnici bi se trebali orijentirati na „zelena“ poslovna rješenja.

Ovaj student i poduzetnik je ozbiljno shvatio taj zadatak i pokrenuo posao ekološkog pranja automobila. Roko Kalafatić je za Green.hr otkrio kako se odvažio, pokrenuo vlastiti posao i objasnio kako je nastala ideja ekološke usluge pranja automobila.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @remoteclean.hr

 

On je novinar, poljoprivrednik i prije svega još uvijek student. Do ideje je došao u situaciji kada je „hitno“ trebao pranje automobila, ali ga ni jedna autopraonica nije mogla primiti. Tako je otvorio poduzeće koje je specijalizirano za pranje kod naručitelja, to jest na adresi koju izabere kupac. Smatra da se previše vode troši po jednom vozilu, a da stvarno nije to toliko potrebno.

Dodaje da je za većinu automobila dovoljno koristiti ekološka sredstva i krpice s mikrofibrom za čistoću i blistavi izgled. Upravo zato se odlučio na ekološko pranje i smatra da je ovo jedan od primjera gdje je moguće štedjeti vodu.

Još vijesti