M. D. u Karijera

Uspjeh studentice iz Hrvatske: U travnju predstavlja svoj projekt na jednom festivalu u New Yorku

Na putu će joj se pridružiti dvije kolegice i mentorica

9. ožujka 2023 13:31
Rochester

Rochester Foto: Brett Welcher/Shutterstock

Marta Primorac je 21-godišnja studentica američkog koledža RIT Croatia, a proteklih nekoliko mjeseci sudjelovala je u Honors programu koji je namijenjen izvrsnim studentima. U okviru tog programa odabrani studenti sudjeluju na posebnim projektima, pod mentorstvom nastavnika, piše na portalu Telegram.

Projekt na kojem je radila tijekom zimskog semestra, prezentirat će na festivalu inovativnosti i kreativnosti   ̶  Imagine RIT u New Yorku. Manifestacija će se održati krajem travnja na jednom američkom kampusu u Rochesteru koji broji više od 19.000 studenata. Na festivalu će joj se pridružiti dvije kolegice s kojima je radila na projektu i mentorica dr. sc. Kristina Šorić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RIT Croatia (@rit_croatia)


Marta je na trećoj godini studija International Business, a na ovaj studij ju je privukao američki sustav obrazovanja. Honors program je odradila u sklopu dva kolegija, a teme s kojima se bavila bile su: Family farms in Herzegovina, SCOR model and safety stock i Tourism in Medjugorje. Na festivalu će predstaviti prvu temu koja se bavi upravljačkim lancem opskrbe na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima diljem Hercegovine, stoji na portalu Telegram.

Martin projekt je jedan od tri odabrana, od ukupno 22 prijavljena iz globalnih kampusa. Festival se održava dugi niz godina, a zaposlenici i studenti iz brojnih zemalja svijeta imaju priliku predstaviti posjetiteljima svoje radove, ideje i projekte.

 

Još vijesti