M. P. u Karijera

Postoji li i dalje razlika između žiro i tekućeg računa? Toni Milun objasnio detalje u objavi na TikToku

Ove informacije su važne za sve mlade i studente.

2. kolovoza 2023 15:34
Štednja novca

Štednja novca Foto: Canva

Toni Milun je nagrađivani profesor matematike i fizike, a uz to je jedan od najpoznatijih predavača u Hrvatskoj. Nedavno je počeo objavljivati sadržaj i na svom TikTok profilu, a tematika njegovih videozapisa je različita.

U jednoj od objava je objasnio razliku između tekućeg i žiro računa. Toni navodi kako je po novom razlika nikakva, osim jedne jedine stvari, a to je da na žiro računu ne možete ući u minus. Ako posjedujete tekući račun, moguće je ući u minus, ali vam onda banka zaračuna kamate.

 

@tonimilun.hr Koristite li vi oba računa? 💵 #tonimilun #milunnatiktoku #lijeppozdrav #influencebyknowledge #financijskapismenost #financije #balkan #croatia #fyp ♬ Blinding Lights - Instrumental - The Weeknd

 

Pošto su njegova publika većinom mladi ljudi, objasnio je to na jednostavniji način – kada uđete u minus trošite novac koji zapravo nije vaš. Pojedini ljudi i dalje smatraju da postoji razlika jer je do siječnja 2023. godine postojala velika razlika.

Naime, na tekući račun su prije sjedale plaće, a žiro račun je bio namijenjen za stipendiju, rad preko student servisa i autorskog djela. Početkom ove godine, sve to je spojeno i svejedno je koji od ta dva računa posjedujete. Svojim pratiteljima je usput napomenuo da gotovo svaka banka, mladima i studentima, nudi opciju besplatnog izdavanja tekućeg ili žiro računa.

Još vijesti