V.F. u Karijera

Želiš upoznati njemački parlamentarni sustav u praksi? Prijavi se za ovu stipendiju i provedi tri mjeseca u Njemačkoj

Uz pokrivene troškove!

30. lipnja 2023 11:10
Nemoj propustiti priliku.

Nemoj propustiti priliku. Foto: Canva

Ako si željan znanja, a ne znaš kako započeti svoju karijeru, imamo za tebe sjajnu vijest. Još pri tome možeš upoznati drugu kulturu. Njemački parlament Bundestag raspisuje natječaj za program stipendije koji započinje 1. ožujka 2024. i završava 31. srpnja 2024. godine.

Radi se o programu IPS, odnosno Internationales Parlaments-Stipendium, a riječ je o dugoročnoj političkoj investiciji s ciljem jačanja partnerske suradnje između Njemačke i zemalja koje su uključene u program. Program se provodi pod pokroviteljstvom predsjednice njemačkog Bundestaga.

Pozivaju se mladi ljudi sa završenim studijima koji, na temelju svojih kvalifikacija, osobnosti i uvjerenja, imaju potencijal za vodeće pozicije u svojim zemljama porijekla. Ovo im je prilika da upoznaju njemački parlamentarni sustav i to u teoriji, ali i u praksi. Sudonici će tako kroz tri mjeseca imati priliku raditi u uredu jednog od zastupnika u parlamentu. Uz to će primati i mjesečnu stipendiju, a bit će im pokriveni i svi putni troškovi te zdravstveno osigurnaje.

Kandidati moraju ispuniti dva uvjeta. Moraju imati završen studij i moraju biti državljani jedne od sljedećih zemalja i kontinenata: srednje, istočne i jugoistočne Evrope, Francuske, Izraela, Južne Amerike, arapskog prostora i Centralne Azije, kao i jugoistočne Azije i Novog Zelanda.

Prijave su otvorene do 31. srpnja 2023., a prijaviti se možeš na linku.

Još vijesti