P.S. u Laganini

Koliko mjesečno britanski studenti troše na alkohol? Istraživanje pokazalo da jedan grad uvjerljivo vodi

Prvoplasirani grad s najvećom mjesečnom potrošnjom na alkohol tu titulu drži već drugu godinu zaredom

29. kolovoza 2023 12:55
Studentski izlazak

Studentski izlazak Foto: Canva

Nije za svaku pohvalu, ali opće je poznato da studenti tijekom izlazaka, zabava i partyja vole popiti koju „čašicu previše“. Studenti maksimalno uživaju u svojoj mladosti i bezbrižnosti tako da nije neuobičajeno da zabavu dodatno začine raznim vrstama alkohola.

Iako nisu svi studenti isti, u Velikoj Britaniji provedeno je istraživanje upravo na tu temu – u kojem od njihovih gradova studenti najviše piju i najviše troše na alkohol. The Tab navodi kako su pojedini britanski gradovi na glasu kao „najpijaniji“.

Navedeno istraživanje provedeo je NatWest Student Living Index i ono se odnosi na 2023. godinu. U istraživanju zapravo su računali koliko studentu u svakom gradu prosječno izdvajaju za alkohol na mjesečnoj razini, a samim time se i zaključuje iz kojeg grada studenti najčešće konzumiraju alkohol.

Liverpool na prvom mjestu

Spominje se kako podaci nisu i ne moraju biti u potpunosti točno, s obzirom na to da i cijene alkohola variraju od grada do grada, ali se radi o generalnoj analizi čiji rezultati bi trebali biti vjerodostojni. Tako se na prvom mjestu, službeno i drugu godinu za redom, našao Liverpool. Njihovi studenti mjesečno potroše 52,97 funti, što iznosi otprilike 62 eura.

  Istraživanje o prosječnoj mjesečnoj potrošnji na alkohol kod studenata Istraživanje o prosječnoj mjesečnoj potrošnji na alkohol kod studenata Foto: The Tab/Screenshot

Na drugom mjestu nalazi se grad Bournemouth čiji studenti mjesečno troše 42,65 funti, zatim slijedi Nottingham s 40,18 funti i Sheffield s 38,66 funti. Na petom mjestu našao se Bristol, a studenti koji žive u tom gradu na mjesečnoj razini troše 38,59 funti na alkoholna pića, što iznosi otprilike 44,89 eura.

Posljednje mjesto zauzima Leicester

U cijelom istraživanju obuhvaćen je 21 grad, od kojih smo izdvojili top pet onih čiji studenti mjesečno troše najviše na alkohol, a na posljednjem mjestu nalazi se Leicester. Njihovi studenti troše samo 14,4 funte na alkoholna pića, a ostatak gradova možete pogledati u grafičkom prikazu ispod teksta.

Još vijesti