M. P. u Laganini

Izdržite ispitne rokove uz ove vitamine! Izdvojili smo one koji su važni za studente

Važno je i pametno organizirati svoje vrijeme.

2. Siječnja 2024 12:14
Dodatak prehrani

Dodatak prehrani Foto: Canva

Svi znamo da studentski život ima svoje čari, ali sa sobom nosi i određene „negativne“ strane, a pogotovo za vrijeme ispitnih rokova. Studentski život zna biti stresan, a obaveze i pretrpan raspored mogu utjecati na mentalno, fizičko i opće zdravlje.

Upravo zbog toga, važno je pametno organizirati svoje vrijeme, a isto tako i pripaziti na hranu koju unosite u sebe. Za početak je važna energija, pa bi zato trebalo konzumirati hranu koja daje snagu, a samim time i ojačati organizam vitaminima.

Svi vitamini imaju određenu ulogu u imunološkom sustavu, a izdvojit ćemo one koji su važni za studente.

Vitamin A

Ulogu vitamina A u tijelu se najčešće veže za dobar vid, a osim toga utječe i na metabolizam bjelančevina pa tako i na rast i razvoj organizma te metabolizma kosti, piše vasezdravlje.com.

Vitamin C

Djeluje kao antioksidans, a uz to ima i ključnu ulogu u jačanju imuniteta.

Omega-3 masne kiseline

Riječ je o dragocjenim masnoćama jer imaju povoljno djelovanje na zdravlje. Štite srce i krvne žile sniženjem razine triglicerida, modulacijom upale i antiaritmijskim djelovanjem.

Vitamin B kompleks

Sadrži osam vitamina B i igra važnu ulogu u održavanju zdravlja našeg tijela. Određeni vitamini B rade zajedno, ali svaki od njih ima svoje prednosti, piše krenizdravo.dnevnik.hr.

Vitamin D

Potreban je za regulaciju minerala kalcija i fosfora koji se nalaze u tijelu, a samim time igra i važnu ulogu u održavanju pravilne strukture kostiju.

 

Još vijesti